Arkivat Përditshëm e mërkurë qershor 28th, 2017

Best Female Singer: Ermonela Jaho, finaliste mes yjeve botërore

Ermonela Jaho, finaliste në Bachtrack Opera Awards në kategorinë ‘Best Female Singer’. Emri i sopranos shqiptare renditet në garë si ‘Best Female Singer’, bashkë...

28 Qershor 1897, u ngrit fabrika e parë për përpunimin e...

Fabrika e parë për përpunimin e ullirit në Tiranë, u ngrit më 28 Qershor 1897. Ajo ishte ndër objektet e para të agroindustrisë shqiptare.Referencat: Thimi...

28 Qershor 1912, u zhvillua beteja te ura e Senicës, ku...

Kryengritësit që vepronin në zonën Drenicë-Mitrovicë-Podujevë-Prishtinë, me sulmet kundër ushtrisë turke, gjatë Qershorit të vitit 1912, kishin krijuar një gjëndje shumë të vështirë për...

28 Qershor 1912, nga Porti i Durrësit dhe Shën Gjinit, u...

Nga Porti i Durrësit dhe Shën Gjinit, më 28 Qershor 1912, u larguan ushtarët e fundit turq, që kishin mbetur në tokën shqiptare. Kështu...

28 Qershor 1924, qeveria e Fan Nolit, iu përgjigj pozitivisht propozimit...

Më 28 Qershor 1924, qeveria e Fan Nolit, iu përgjigj pozitivisht propozimit të qeverisë sovjetike, për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike. Po në atë kohë,...

28 Qershor 1932, lindi në Elbasan, një nga gjeologet e parë...

Një nga gjeologët e parë shqiptarë, Veronika Meko, u lind në Elbasan, më 28 Qershor 1932. Pas mbarimit të Politeknikumit në Tiranë, ajo punoi...

28 Qershor 1942, lindi në Ranxë-Bushat të Shkodrës, gazetarja dhe botuesja,...

Në Ranxë-Bushat të Shkodrës, më 28 Qershor 1942, u lind gazetarja dhe botuesja, Luçie Doçi. Mësimet e para, i mori në fshatin e lindjes...

28 Qershor 1946, u zhduk në mënyrë misterioze, meshtari dhe filologu...

Në Qershor të vitit 1946, u zhduk në mënyrë misterioze, meshtari dhe filologu Nikollë Gazulli, që në fushën e letrave njihet edhe me preudonimin...

28 Qershor 1957, filloi veprimtarinë Teatri Profesionist i Estradës së Beratit

Teatri Profesionist i Estradës së Beratit, filloi veprimtarinë e tij, më 28 Qershor 1957.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

28 Qershor 1995, Kuvendi i Shqipërisë, ratifikoi “Marrëveshjen në kuadër të...

Më 28 Qershor 1995, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, ratifikoi "Marrëveshjen kuadër për bashkëpunimin financiar ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Europiane...