Arkivat Përditshëm e enjte qershor 29th, 2017

“Guri i qytetit të Përmetit” me ndriçim dekorativ si mirëseardhje për...

Një projekt i Ministrisë së Kulturës dhe Institutit të Monumenteve të Kulturës rijetëzoi “Gurin e qytetit të Përmetit”, monument kulture, nëpërmjet rikualifikimit të zonës,...

29 Qershor 1444, Skënderbeu shpartalloi totalisht ushtrinë turke në betejën epike...

Në Qershor të vitit 1444, një ushtri turke me rreth 250 mijë vetë, e komanduar nga Ali Pasha, hyri në Shqipëri nga lugina e...

29 Qershor 1802, në Rumani, mërgimtarët tanë themeluan degën e Shoqërisë...

Në Kostancë të Rumanisë, mërgimtarët tanë, themeluan më 29 Qershor 1802, degën e Shoqërisë patriotike "Dituria". Kryetar i saj u zgjodh Kostandin Pano. Në...

29 Qershor 1920, studentët shqiptarë në Vjenë, me kursimet e tyre...

Më 29 Qershor 1920, studentët shqiptarë në Vjenë, me kursimet e tyre shtruan një darkë për nder të artistit të madh shqiptar, Aleksandër Moisiu....

29 Qershor 1929, u miratua Statuti i Kishës Autoqefale Shqiptare

Kongresi i Dytë Gjithshqiptar Ortodoks, i mbledhur në Korçë, më 29 Qershor 1929, miratoi Statutin e Kishës Autoqefale Shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

29 Qershor 1937, firma kinematografike italiane “Luçe”, shfaqi filmin dokumentar “Kalatë...

Firma kinematografike italiane "Luçe", xhiroi dhe shfaqi, më 29 Qershor 1937, filmin dokumentar "Kalatë dhe kështjellat e Shqipërisë". Në të pasqyrohen vepra të tilla...

29 Qershor 1957, në skenën e TOB u luajt “Romeo dhe...

Në skenën e TOB-it, më 29 Qershor 1957, u luajt "Romeo dhe Zhuljeta", baleti uverturë fantazi e Çajkovskit. Spektakli u përgatit nga koreografia ruse...

29 Qershor 1963, në skenën e Teatrit Popullor u vu drama...

Regjizori i njohur Kujtim Spahivogli, më 29 Qershor 1963, vuri në skenën e Teatrit Popullor, dramën e Kornjeçukut, "Fundosja e skuadriles".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

29 Qershor 1982, u miratua ”Kodi i familjes”

Më 29 Qershor 1982, u miratua ''Kodi i familjes", që me disa ndryshime, ka vepruar edhe në vitet e tranzicionit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

29 Qershor 1992, u nënshkrua në Ankara një marrëveshje bashkëpunimi ushtarak...

Marrëveshja për bashkëpunimin në fushën e përgatitjes ushtarake, teknike dhe shkencore, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Turqisë, u...

29 Qershor 1995, Republika e Shqipërisë u pranua anëtare e Këshillit...

Republika e Shqipërisë, më 29 Qershor 1995, u pranua anëtare e Këshillit të Europës i cili synon të arrijë "një bashkim më të ngushtë...