Arkivat Përditshëm e premte qershor 30th, 2017

Agim Faja, piktori emblemë i një qyteti të vogël

Ka ndërruar jetë në moshën 78-vjeçare Agim Faja, i njohur si një nga piktorët më të mirë shqiptarë, shndërruar në një emblemë për qytetin...

30 Qershor 1899, u botua në gazetën “La Nacione Albanese” memorandumi...

Komiteti Qëndror Ekzekutiv, i ngritur nga mërgimtarët tanë në Bukuresht, më 30 Qershor 1899, i dërgoi një memorandum Sulltanit dhe qeverive të shteteve të...

30 Qershor 1903, lindi në Korçë, pedagogu, historiani, “Mësuesi i Popullit”...

Më 30 Qershor të vitit 1903, u lind në Korçë, pedagogu, historiani, "Mësuesi i Popullit" Petraq Pepo. Ai mbaroi Liceun Kombëtar dhe Shkollën e...

30 Qershor 1912, Çeta e Abdi Toptanit, ndërmori një sulm të...

Çeta e Abdi Toptanit, më 30 Qershor 1912, ndërmori një sulm të befasishëm kundër pushtuesve turq në Krujë. Sulmi kishte karakter demostrativ dhe paralajmërues...

30 Qershor 1920, Kryqi i Kuq Amerikan, kishte ngritur në Shkodër...

Sipas informacionit që mban datën, 30 Qershor 1920, Kryqi i Kuq Amerikan, kishte ngritur në Shkodër spitalin me 135 shtretër, me dy pavione për...

30 Qershor 1932, lindi në Lushnje, regjizori dhe pedagogu i shquar...

Skena shqiptare, sot kremton përvjetorin e lindjes së aktorit, regjizorit dhe pedagogut të shquar Kujtim Spahivogli. U lind në Lushnje, më 30 Qershor 1932,...

30 Qershor 1946, gjatë punimeve për tharjen e kënetës së Maliqit...

Në fund të Qershorit 1946, gjatë punimeve për tharjen e kënetës së punëtorët zbuluan rastësisht shumë objekte arkeologjike. Të gjitha këto "antika", siç i...

30 Qershor 1993, u krijua Agjensia e Ristrukturimit të Ndërmarrjeve

Në vendin tonë, më 30 Qershor 1993, u krijua Agjensia e Ristrukturimit të Ndërmarrjeve, që lidhet me ndryshimin e ekonomisë socialiste, në ekonomi të...

30 Qershor 1999, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin, “Për përdorimin e...

Më 30 Qershor 1999, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin, "Për përdorimin e përkohshëm të tokës bujqësore, për ndërtimin e kampingjeve, për strehimin e popullsisë...