Arkiva Mujore korrik 2017

Berati, i dyti më i bukuri në listën e 30 qyteteve...

Në artikujt tanë ju kemi informuar vazhdimisht mbi qytetet më të bukura në botë, të cilat duhet t’i vizitoni të paktën një herë në...

31 Korrik 1880, rilindësja jonë e madhe Elena Gjika viziton SHBA

Në Korrik të vitit 1880, rilindësja jonë e madhe Elena Gjika, bëri një vizitë pune në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Më 31 Korrik,...

31 Korrik 1899, botohet në Bukuresht “Thirrja” drejtuar popullit shqiptar

Në Bukuresht të Rumanisë, më 31 Korrik 1899, u botua "Thirrja", drejtuar popullit shqiptar, për mbledhjen e Kongresit, që do të shqyrtonte çështjen e...

31 Korrik 1908, u themelua klubi “Bashkimi”, organizatë politike dhe kulturore

Në Manastir, më 31 Korrik 1908, u themelua klubi "Bashkimi", organizatë politike dhe kulturore. Në statutin e tij thuhej se, Klubi do të punonte...

31 Korrik 1912, doli numëri i parë i fletores së përdyjavëshme...

Në Romë, më 31 Korrik 1912, doli numëri i parë i fletores së përdyjavëshme "La Rivista dei Balcani" (Revista e Ballkanasve), me kryeredaktor gazetarin...

31 Korrik 1931, u përfundua Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit midis...

Më 31 Korrik 1931, u përfundua "Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit midis Shqipërisë dhe Britanisë së Madhe". Për rregullimin dhe intensifikimin e marrëdhënieve të...

31 Korrik 1922, lindi Skulptori i Popullit Kristaq Rama

"Skulptori i Popullit", pedagogu, deputeti dhe anëtari i Presidiumit të Kuvendit Popullor, Kristaq Rama, lindi më 31 Korrik 1922. U diplomua në Fakultetin e...

31 Korrik 1953, lindi në Korçë gazetari Agim Xhafka

Pedagogu dhe gazetari Agim Xhafka, lindi në Korçë, më 31 Korrik 1953. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa studimel e larta, i...

30 Korrik 1481, Gjon Kastrioti II njihet nga kryengritësit shqiptarë si...

Me kërkesën e përsëritur të kryengritësve shqiptarë, Gjon Kastrioti II, djali dhe trashigimtari i Gjergj Kastritoti Skënderbeu, më 30 Korrik 1481, i shoqëruar prej...

30 Korrik 1913, bajrakët e Dukagjinit miratuan Kanunin

Më 30 Korrik 1913, gjashtë bajrakët e Dukagjinit, miratuan Kanunin, që përfaqëson besëlidhjen e tyre me norma juridike të së drejtës zakonore. Kanuni i...

30 Korrik 1922, nisi botimin “Fletorja zyrtare”, në vazhdim të gazetës...

Në vazhdim të gazetës "Ditë e re", më 30 Korrik 1922, nisi botimin "Fletorja zyrtare'', organ zyrtar i shtetit shqiptar, që vazhdoi botimin deri...

30 Korrik 1926, anëtarët e Konferencës së Ambasadorëve firmosën Aktin...

Anëtarët e Konferencës së Ambasadorëve, së bashku me përfaqësuesit e Shqipërisë, Jugosllavisë dhe Greqisë, më 30 Korrik 1926, firmosën Aktin final të përcaktimit të...

30 Korrik 1945, doli numëri i parë i gazetës “Sporti”

Më 30 Korrik 1945, doli numëri i parë i gazetës "Sporti", organ i përjavshëm i Këshillit të Përgjithshëm të Bashkimit të Fiskulturistëve të Shqipërisë....

30 Korrik 1965, Teatri Popullor performon me sukses tragjedinë shekspiriane “Mbreti...

Trupa e Teatrit Popullor, arriti një sukses të merituar, me premjerën e tragjedisë shekspiriane "Mbreti Lir", që u dha më 30 Korrik 1965. U...

30 Korrik 1990, u nënshkrua Protokolli për marrëdhëniet diplomatike, midis Shqipërisë...

Protokolli për normalizimin e marrëdhënieve diplomatike, midis Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjelik, sot Federata Ruse, u nënshkrua në Tiranë, më 30 Korrik 1990. Referencat: Thimi Çollaku /...

29 Korrik 1832, shpërtheu Beteja e Kazazit

Në Kazaz të Shkodrës, më 29 Korrik 1835, që në 7 të mëngjesit, plasi pushka midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave pushtuese. Luftimet zgjatën më...

29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi

Në Orman më 29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi. Ishte anëtar i çetës së bashkuar të Spiro Bellkamenit dhe Qamil...

29 Korrik 1917, u krijua Xhandarmëria shqiptare

Xhandarmëria shqiptare u krijua, më 29 korrik 1917, me vendimin e Konferencës së Ambasadorëve në Londër. Ajo ishte nën Kontrollin e Komisionit Ndërkombëtar dhe...

29 Korrik 1919, përfunduan bisedimet e fshehta italo-greke me nënshkrimin e...

Bisedimet e fshehta italo-greke përfunduan, më 29 Korrik 1919, me nënshkrimin e një marrëveshje sekrete "Tritoni-Venezellos", sipas së cilës, ItalIa i bënte Greqisë një...

29 Korrik 1925, doli numëri i parë i gazetës së përdyjavëshme...

Në Gjenevë të Zvicrës, më 29 Korrik 1925, doli numëri i parë i gazetës së përdyjavëshme "Liria Kombëtare", organ i "Komitetit të Çlirimit Nacional"....