Arkivat Përditshëm e shtunë korrik 1st, 2017

1 Korrik 332, lindi Julian Flavi, Perandor i Perandorisë Romake me...

Në korrik të vitit 332, u lind Julian Flavi, Perandor i Perandorisë Romake, me prejardhje ilire. Ai njihet si një ndër perandorët më të...

1 Korrik 1666, lindi studjuesi gjerman Gotfrid Lajbnic

Në 1 Korrik 1666, u lind filozofi dhe studjuesi gjerman Gotfrid Lajbnic, albanologu i parë i huaj, që trajtoi problemet e prejardhjes së gjuhës...

1 Korrik 1868, Festa Kombëtare e Kanadasë

1 Korrik 1868, është Dita e Kanadasë, festa kombëtare e këtij vendi të zhvilluar me të cilin, Republika e Shqipërisë, ka marrëdhënie diplomatike e...

1 Korrik 1919, Hasi kërkon nga Qeveria e Durrësit ta lirojë...

Populli i Hasit, i kërkoi më 1 Korrik 1919, Qeverisë së Përkohëshme të Durrësit t'a ndihmojë "për të liruar këtë krahinë", prej pushtuesve serbë,...

1 Korrik 1914, Mehmet Konica dhe Mihal Turtulli i kërkojnë Italisë...

Dy figura të njohura të politikës dhe diplomacisë shqiptare, Mehmet Konica dhe Mihal Turtulli, më 1 Korrik 1914, i drejtohen me një letër ministrit...

1 Korrik 1920, sekuestrohet gazeta “Besa shqiptare”

Më 1 Korrik 1920, u sekuestrua gazeta "Besa shqiptare", si zëdhënëse e tendencave separatiste të bajraktarëve, që kërkonte hapur shkëputjen e Mirditës dhe sundimin...

1 Korrik 1928, lindi Artistja e Merituar Esma Agolli

Aktorja e Teatrit Kombëtar të Tiranës, "Artistja e Merituar", Esma Agolli, u lind në Tiranë, më 1 Korrik 1928. Krijimtarinë skenike e ka filluar...

1 Korrik 1931, demostratë masive e popullsisë të Gjirokastrës

Në Gjirokastër, më 1 Korrik 1931, u zhvillua një demostratë masive e popullsisë, para Bashkisë së prefekturës. Pjesëmarrësit e uritur kërkonin bukë e punë.Referencat: Thimi...

1 Korrik 1950, fillon veprimtarinë artistike Teatri i Korçës me dramën...

Teatri i Korçës "Andon Zako Çajupi", e filloi veprimtarinë e tij artistike, më 1 Korrik 1950, me dramën "Përmbysja", që u vu në skenë...

1 Korrik 1991, shpërbëhet Traktati i Varshavës

Sipas protokollit, që bënte thirrje, ''për një kalim në strukturën gjitheuropiane", të nënshkruar, më 1 Korrik 1991, u shpërbë Traktati i Varshavës. Shqipëria doli...

1 Korrik 1999, u mbajt takimi me përfaqësuesit e OKB për...

Në Nju Jork, më 1 Korrik 1999, u mbajt takimi i përfaqësuesve të lartë të 18 vendeve, për problemet e ngritjes të administratës civile...