Arkivat Përditshëm e diel korrik 2nd, 2017

2 Korrik 1478, turqit përforcojnë rrethimin e Shkodrës

Më 2 Korrik 1478, turqit kryen përfocimin e rrethimit të Shkodrës, duke përqëndruar një ushtri me mbi 200 mijë veta, të pajisur me armët...

2 Korrik 1802, Sulltan Selimi III shpall dekretin e tregëtisë; vendim...

Sulltan Selimi III, më 2 Korrik 1802, shpalli dekretin mbi rregullimin e tregëtisë, që prekte dhe vendin tonë, si pjesë e Perandorisë Osmane. Me...

2 Korrik 1804, realizohet traktati i miqësisë midis Çamërisë dhe suliotëve...

Më 2 Korrik 1804, midis suliotëve dhe agallarëve të Çamërisë, u përfundua traktati i miqësisë, kundër Ali Pashë Tepelenës. Agallarët çamë dhe kapedanët suliotë,...

2 Korrik 1917, lindi gazetari dhe pedagogu Zihni Reso

Në Gjirokastër, më 2 Korrik 1917, u lind gazetari dhe pedagogu Zihni Reso, pjesëmarrës aktiv në Luftën Nacionalçlirimtare. Studimet e larta i filloi në...

2 Korrik 1920, Qeveria e Sulejman Delvinës u bën thirrje shqiptarëve...

Qeveria e Sulejman Delvinës, më 2 Korrik 1920, i bëri thirrje gjithë shqiptarëve për të ndihmuar luftën e Vlorës, kundër pushtuesve italianë. "Kjo që...

2 Korrik 1952, Shqipëria aderon në Konventën për privilegjet dhe imunitetet...

Shqipëria më 2 Korrik 1952, aderoi në Konventën për privilegjet dhe imunitetet e OKB-së, të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme, që më 1946.Referencat: Thimi Çollaku...

2 Korrik 1964, TOB vë në skenë operan “Princesha e Çardashit”

Trupa, e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 2 Korrik 1964, vuri në skenë operan me 3 akte të kompozitorit hungarez, Imre Kalman "Princesha...

2 Korrik 1990, shpallet Deklarata Kushtetuese, me të cilën Kosova shpallej...

111 delegatët e Kuvendit të Kosovës, miratuan dhe shpallën, më 2 Korrik 1990, Deklaratën Kushtetuese, me të cilën Kosova shpallej, njësi sovrane dhe e...