Arkivat Përditshëm e hënë korrik 3rd, 2017

Rikthehet Matilda Makoçi. Ja surpriza e saj për publikun

Aktorja e dashur për publikun, Matilda Makoçi rikthehet në ekran. Makoçi tregon se si u bind të rikthehej në kinematografi pas kaq shumë vitesh mungesë...

3 Korrik 1999, OKB emëron prokurorët dhe gjyqtarët e parë në...

Më 3 korrik 1999, OKB-ja, emëroi gjykatësit dhe prokurorët e parë, në sistemin gjyqësor të përkohshëm të Kosovës. 9 prej gjykatësve të emëruar formuan...

3 Korrik 1966, ndërron jetë mjeku i shquar Sotir Polena

Më 3 Korrik 1966, mjekësia shqiptare humbi një nga figurat e saj më të shquara, kirurgun dhe mjekun e shquar, Sotir Polena. Ai u...

3 Korrik 1927, vdes Heroina e Popullit, Shote Galica

Më 3 Korrik 1927, vdiq e harruar në Fushë-Krujë, Shote Galica, Heroinë e Popullit. Më 1916, në moshën 29 vjeçare, u vesh si burrë...

3 Korrik 1927, rivendosen marrëdhëniet diplomatike ndërmejt Shqipërisë dhe Jugosllavisë

Në ndërhyrjen e diplomacisë angleze dhe franceze, më 3 Korrik 1927, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Jugosllavisë, të ndërprera nga Beogradi, ditët...

3 Korrik 1899, Komiteti “Liria” i dërgon memorandum Konferencës së Hagës...

Komiteti Politik Shqiptar "Liria", me qëndër në Bukuresht, në fillim të korrikut 1899, i dërgoi Konferencës Ndërkombëtare të Hagës, një memorandum me kërkesën për...

3 Korrik 1601, shfaqet premiera e Heroit tonë Kombëtar Skënderbe në...

Në skenën e Teatrit të Londrës, më 3 Korrik 1601, u dha premjera e dramës, "Historia e vërtetë e të madhit Skënderbe", e dramaturgut...

3 Korrik 1208, Venediku lidh aleancë kundër Dhimitrit të Arbërisë

Më 3 Korrik 1208, ndërmjet mbretit Gjergj të Zetës dhe Pjetër Zianit, dukës së Venedikut, u lidh aleanca kundër Dhimitrit të Arbërisë. Mbreti Gjergj...