Arkivat Përditshëm e martë korrik 4th, 2017

Film dhe kulinari: Spanjollët, me premierë botërore për Shqipërinë e ’97-ës

Mbrëmë, deri më 8 korrik, në kinemanë “Mitrush Kuteli” në Pogradec ka nisur edicioni i shtatë i festivalit Ballkanik të Filmit dhe Kulinarisë; pritet...

4 Korrik 1918, At Fan Noli pjesë e festës kombëtare të...

Më 4 korrik 1918, me rastin e festës kombëtare, presidenti i Shteteve të Bashkuara Uillson, ftoi trupin diplomatik, të akredituar në Uashington dhe përfaqësuesit...

4 Korrik 1923, shqiptarët e Bostonit performojnë “Otello” të sjellë...

Në "Arligton Theater", të Bostonit, një nga skenat më të mëdha të qytetit, mërgimtarët tanë luajtën tragjedinë e Shekspirit "Otello", të sjellë në shqip...

4 Korrik 1920, u vendos krijimi i prefekturës me qëndër...

Këshilli i Ministrave, i mbledhur, më 4 Korrik 1920, duke shqyrtuar përpjekjet e Beogradit, për të nxitur trazirat në zonën Veri-Lindore, vendosi krijimin e...

4 Korrik 1959, u ngrit qëndra lokale për transmetimin e emisioneve...

Më 4 Korrik 1959, u ngrit qëndra lokale për transmetimin e emisioneve radiofonike në Kukës. Më pas, fuqia transmetuese e saj, u shumëfishua dhe...

4 Korrik 1962, lindi aktorja Anisa Markarian

Mjekja dhe aktorja Anisa Markarian, u lind më 4 Korrik 1962. U diplomua dhe u specializua si anesteziste-reaminatore, në Fakultetin e Mjeksisë dhe në...