Arkivat Përditshëm e mërkurë korrik 5th, 2017

Foto e panjohur: Faik Konica dhe këshilla për librat e mirë

Një fotografi e mrekullueshme e tregonte Konicën duke lexuar mes një grumbulli librash, ulur në kolltuk, me katër llulla në krah të majtë. Konica...

5 Korrik 1467, në “Librin e artë”, të Muranos flitet për...

Në "Librin e artë", të Muranos në Itali, që njihet si qëndra më e rëndësishme e prodhimit dhe e përpunimit artistik të qelqit në...

5 Korrik 1761, në Elbasan u bë mbledhja e anëtarëve të...

Më 5 Korrik 1761, në Elbasan u bë mbledhja e anëtarëve të esnafit të argjendarëve. Në regjistrin, që është një lloj Kodiku i esnafit,...

5 Korrik 1908, u organizua Kuvendi i Ferizajt

Kuvendi i Ferizajt, u organizua, më 5 Korrik 1908, dhe pati jehonë të gjërë. Në të, morën pjesë rreth 30 mijë shqiptarë nga Gjilani,...

5 Korrik 1910, u zhvillua lufta në qafën e Agrit

Lufta në qafën e Agrit, që u zhvillua, më 5 Korrik 1910, ishte ndër betejat më të rëndësishme të kryengritjes antiosmane. U ndeshën rreth...

5 Korrik 1990, trupat serbe pushtojnë Radio-Televizionin e Prishtinës

Më 5 Korrik 1990, trupat serbe, pushtuan Radio-Televizionin e Prishtinës dhe dëbuan me forcë 1300 punonjësit dhe nuk lejuan transmetimin e emisioneve.Referencat: Thimi Çollaku /...

5 Korrik 1996, u nda nga jeta mjeku Arjan Xhumari

Në moshën 50-vjeçare, më 5 Korrik 1996, u nda nga jeta mjeku Arjan Xhumari, një ndër pionerët e neurokirurgjisë shqiptare, që la gjurmë në...