Arkivat Përditshëm e enjte korrik 6th, 2017

6 Korrik 518, nga një tërmet në Dardani, u rrënuan 24...

Në korrik të vitit 518, nga një tërrnet i fuqishëm në Dardani, (Kosova e sotme) u rrënuan 24 qytete dhe, ndër ta edhe kryeqëndra...

6 Korrik 1912, kryengritësit shqiptarë me në krye Refik Toptani shpartallojnë...

Dy çeta kryengritësish të Tiranës, të komanduara nga Refik Toptani, më 6 korrik 1912, ndërmorën sulmin e dytë kundër Krujës. Ato hynë në qytet...

6 Korrik 1914, vritet pabesisht nga bandat e Esat Toptanit, Mendu...

Më 6 Korrik 1914, u vra pabesisht në afërsi të Pogradecit, nga bandat e Esat Pashë Toptanit, Mendu Zavalani, luftëtar me pushkë e penë...

6 Korrik 1914, u hap në Delvinë Kongresi Panepirot

Në Delvinë, më 6 Korrik 1914, u hap Kongresi Panepiriot, një nga manovrat e shovinistëve grekë, për aneksimin e Shqipërisë së Jugut. Ai duhej...

6 Korrik 1937, Shqipëria merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Parisit

Më 1937, Shqipëria, mori pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Parisit. Në pavijonin shqiptar, që u hap, më 6 Korrik 1937, ekspozuan prodhimet e tyre...

6 Korrik 1937, filloi zëvendësimi i emrave të qyteteve dhe fshatrave...

Në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 753, datë 6 Korrik 1937, në të gjithë vendin, filloi një fushatë për zëvëndësimin e...

6 Korrik 1943, ndodhi Masakra e Borovës

Masakra e Borovës, një nga ngjarjet më makabre të Luftës, u krye nga pushtuesit nazistë, më 6 Korrik 1943, si akt hakmarrje për pritën...

6 Korrik 1945, masakrohen nga pushtuesit fashistë Margarita dhe vëllai i...

Në Gosë të Kavajës, më 6 Korrik 1945, u masakruan nga pushtuesit fashistë, luftëtarët e lirisë, Margarita dhe vëllai i saj Kristaq Tutulani. Dy...

6 Korrik 1991, rivendosen gradat e hequra në kohën e regjimit...

Në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, më 6 Korrik 1991, u rivendosërn gradat, që ishin hequr në kohën e regjimit komunist.Referencat: Thimi Çollaku...

6 Korrik 1993, përfunduan dy marrëveshe midis vendit tonë dhe Rumanisë

Pas bisedimeve të zhvilluara në Tiranë, midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Rumanisë, më 6 Korrik 1993, u përfundua "Marrëveshja për...

6 Korrik 2000, filluan të ngrihen strukturat e policisë elektrike

Për të minimizuar abuzimet me energjinë elektrike, më 6 Korrik të vitit 2000, filluan të ngrihen strukturat e policisë elektrike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

6 Korrik 2000, Shqipëria ratifikon Konventën Civile, “Për korrupsionin”

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 6 Korrik 2000, ratifikoi Konventën Civile, "Për korrupsionin".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...