Arkivat Përditshëm e premte korrik 7th, 2017

7 Korrik 1878, Komiteti i Lidhjes së Prizrenit, vendosi marrjen e...

Komiteti Kombëtar i Lidhjes së Prizrenit, më 7 Korrik 1878, vendosi marrjen e masave të nevojshme administrative dhe ushtarake, për ruajtjen e territorit të...

7 Korrik 1908 në Manastir, xhonturqit vranë Shemsi Pashën

Në Manastir, më 7 Korrik 1908, xhonturqit vranë Shemsi Pashën, i cili ishte dërguar nga qeveria turke, për të shtypur revoltën e korparmatës së...

7 Korrik 1924, në Gjirokastër, u ngrit Klubi i Shoqërisë “Studenti”

Në Gjirokastër, më 7 Korrik 1924, u ngrit Klubi i Shoqërisë "Studenti", që u bë një qëndër e rëndësishme e zhvillimeve politike dhe kulturore...

7 Korrik 1925, doli numëri i parë i gazetës “Liria Kombëtare”

Në 7 Korrik të vitit 1925, mërgimtarët tanë në Gjenevë, nxorën numërin e parë të gazetës "Liria Kombëtare".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Korrik 1928, në Egjipt, u ngrit Agjensia Konsullore e Nderit...

Me dekret të Presidentit të Republikës, më 7 Korrik 1928, në Egjipt, u ngrit Agjensia Konsullore e Nderit e Shqipërisë. Shqipëria që kishte shumë...

7 Korrik 1935, Ahmet Zogu, bën thirrje për të ndihmuar të...

Në letrën e hapur të datës, 7 Korrik 1935, Ahmet Zogu, si kryeministër Shqipërisë, bën thirrje për të ndihmuar të uriturit, që vdesin për...

7 Korrik 1940, territori i Kune-Vainit në qarkun e Lezhës, konsiderohet...

Në një dokument të datës, 7 Korrik 1940, territori i Kune-Vainit në qarkun e Lezhës, konsiderohet "Rezervë gjuetie shtetërore". Kjo është zona e parë...