Arkivat Përditshëm e shtunë korrik 8th, 2017

8 Korrik 1404, Senati i Venedikut, vendosi për përfundimin e marrëveshjes...

Në seancën e 8 Korrikut 1404, Senati i Venedikut, diskutoi propozimet e Kontit Shqiptar, Niketa Topia dhe vendosi për përfundimin e marrëveshjes me të....

8 Korrik 1876, për herë të parë çështja shqiptare, pasqyrohet në...

Në "Marrëveshjen e Rajhshtadit", të përfunduar midis Austrisë dhe Rusisë, më 8 Korrik 1876, për herë të parë çështja shqiptare, pasqyrohet në planin ndërkombëtar....

8 Korrik 1909, shoqëritë patriotike shqiptare, në SHBA i drejtuan një...

Shoqëritë patriotike të mërgimtarëve shqiptarë, në SHBA : "Besa-Besën", e Bostonit, "Lidhja" në Sent Lui, "Mall i Mëmëdheut", në Xhameston dhe "Koha" në Nju...

8 Korrik 1944, në Çereneçin e sipërm të Dibrës, ra dëshmor...

Në Çereneçin e sipërm të Dibrës, më 8 Korrik 1944, ra dëshmor komandanti i Batalionit Partizan "Antonio Gramshi", Tercilio Kardinale. Batalioni u formua me...

8 Korrik 1969, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Republikën e Zambias

Midis Republikës Popullore të Shqipërisë dhe Republikës së Zambias, më 8 Korrik 1969, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

8 Korrik 1971, në Ohër të Maqedonisë, zhvilloi punimet Simpoziumi i...

Në Ohër të Maqedonisë, më 8 Korrik 1971, zhvilloi punimet Simpoziumi i Tretë Ndërkombëtar i Folklorit Ballkanik. Në të mori pjesë edhe një delegacion...

8 Korrik 1999, në Trepçë të Kosovës, u zbulua një varrezë...

Në afërsi të furrave të shkrirjes dhe galerive të nëndheshme të minierës së Trepçës, në Kosovë, më 8 Korrik 1999, u zbulua një varrezë...