Arkivat Përditshëm e diel korrik 9th, 2017

9 Korrik 1270, lindi Gulielm Adami, kleriku francez që shërbeu si...

Gulielm Adami, kleriku francez, që gjatë viteve 1324-1341, shërbeu si kryepeshkop i Tivarit, u lind më 9 Korrik 1270. Ai ishte autor i relacionit,...

9 Korrik 1879, Komiteti i Stambollit i dërgoi sulltanit një memoramdum

Komiteti i Stambollit, më 9 Korrik 1879, i dërgoi sulltanit një memoramdum, ku i kërkohej ndalimi i copëtimit të Shqipërisë dhe shpallja e një...

9 Korrik 1943, u mbajt Kuvendi i Poçemit në Mallakastër

Kuvendi i Poçemit në Mallakastër, u mbajt më 9 Korrik 1943. Atje u mblodhën mbi 2000 veta të armatosur dhe lidhën besën të luftojnë...

9 Korrik 1962, shënohet fillimi i krijimtarisë artistike, të Teatrit të...

Në kuadrin e zhvillimit profesionist, në vendin tonë, 9 Korriku i vitit 1962, shënon fillimin e krijimtarisë artistike, të Teatrit të Estradës së Pogradecit....

9 Korrik 1997, Parlamenti i Maqedonisë, miratoi Ligjin, për përdorimin e...

Parlamenti i Maqedonisë, më 9 Korrik 1997, miratoi Ligjin, për përdorimin e flamujve të kombësive të tjera, në Republikën e Maqedonisë. Ai u lejon...

9 Korrik 1998, Kuvendi i Shqipërisë miratoi 3 ligje, që kanë...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, në seancën plenare të datës, 9 Korrik 1998, miratoi 3 ligje, që kanë të bëjnë me veprimtarinë e Ministrisë...

9 korrik 1999, Shqipëria u pranua si anëtare e 35-të, e...

Më 9 korrik 1999, Shqipëria u pranua si anëtare e 35-të, e Fondit të Zhvillimit Shoqëror të Këshillit të Europës. I krijuar që në...