Arkivat Përditshëm e hënë korrik 10th, 2017

Trashëgimia botërore: Lumi i Gashit dhe Rrajca në UNESCO

Lumi i Gashit (Tropojë) dhe Rrajca (Përrenjas), me pyjet e vjetra të Ahut janë përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Në Krakow,...

10 Korrik 1909, doli numëri i parë i gazetës politike, ekonomike...

Në Manastir, më 10 Korrik 1909, doli numëri i parë i gazetës së përdyjavëshme politike shoqërore, ekonomike kulturore dhe letrare, "Bashkimi i Kombit", e...

10 Korrik 1921, qeveria e Iljaz Vrionit, filloi veprimtarinë e saj

Qeveria e Iljaz Vrionit, filloi veprimtarinë e saj, më 10 Korrik 1921. Kabineti përbëhej nga Dhimitër Kacimba-Ministër i Drejtësisë, Pandeli Evangjeli-Ministër i Brëndshëm, Tef...

10 Korrik 1927, doli në Tiranë, numëri i parë i “Gazeta...

Më 10 Korrik 1927, doli në Tiranë, numëri i parë i "Gazeta Shqiptare", që e drejtonte Nikolo Larusso Attoma.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

10 Korrik 1930, lindi në Durrës, pianisti dhe kompozitori Kozma Lara

Pianisti dhe kompozitori Kozma Lara, u lind në Durrës, më 10 Korrik 1930. Veprat e tij të para, filluan të dëgjoheshin në vitet '60-të....

10 Korrik 1952, në Tiranë, u përurua Kinostudjo “Shqipëria e Re”

Më 10 Korrik 1952, në Tiranë, u përurua Kinostudjo "Shqipëria e Re", ndërmarrja kinematografike shqiptare, për xhirimin e filmave artistikë, dokumentar dhe vizatimor. Me...

10 Korrik 1985, u dha nga trupa e TOB-it, premiera e...

Premiera e baletit për fëmijë "Shqiponja", me muzikë të Jani Papadhimitrit, u dha nga trupa e TOB-it, më 10 Korrik 1985, me dirigjent Ermir...

10 Korrik 1995, Republika e Shqipërisë, pranohet në Këshillin e Europës

Komiteti i Ministrave i Këshillit të Europës, miratoi më 10 Korrik 1995, pranimin e Republikës së Shqipërisë, në Këshillin e Europës. Ceremonia e pranimit,...

10 Korrik 2000, Mësuesi i Popullit Faik Luli, mori titullin e...

Komisioni i Kualifikimit Shkencor, në Ministrinë e Arsimit clhe të Shkencës, të Republikës së Shqipërisë, më 10 Korrik të vitit 2000, i dha lektorit...