Arkivat Përditshëm e mërkurë korrik 12th, 2017

Ja origjina e fjalës ‘Shqipëri’ dhe pse bota na quan Albania

Shqiptari i thotë vetes shqiptar, vendit të vet Shqipëri, Shqipni, po populli njihet në botë, sikundër dihet, lashtërisht si Albanais, Albanese etj., dhe vendi...

12 Korrik 1444, Sulltani pranoi vasalitetin e Brankoviçit të Serbisë për...

Për t'i pasur krahët e lirë, në luftën kundër Gjergj Kastriotit, sulltan Murati II, pranoi vasalitetin e Gjergj Brankoviçit, duke i kthyer mbretërinë e...

12 Korrik 1577, populli i Himarës kërkon ndihmën e Papës për...

Më 12 Korrik 1577, priftër, klerike e laikë dhe i gjithë populli i Himares, me anë të përfaqësuesve të tyre Nikollë Gjika dhe Gjergj...

12 Korrik 1822, Grigori i IV, apo Dhimitër Gjika hipën në...

Dhimitër Gjika, apo siç njihet në histori Grigori IV, pinjoll i familjes princërore shqiptare Gjika, më 12 Korrik 1822, hipën në fronin e Vllahisë...

12 Korrik 1874, lindi kleriku erudit At Shtjefën Gjeçovi, një jetë...

Mbarë bota shqiptare sot kremton, përvjetorin e At Shtjefën Gjeçovit (emri i vërtetë: Mhill Kostandin Gjeçi-Kryeziu), klerik, arkeolog, etnograf dhe shkrimtar shquar. U lind...

12 Korrik 1912, lindi në Boboshticë akademiku Sotir Kuneshka

Akademiku Sotir Kuneshka, u lind në Boboshticë të Korçës, me 12 Korrik 1912. Pas Liceut Kombëtar të Korçës, ndoqi Universitetin e Montpeliesë në Francë....

12 Korrik 1912, kryengritjet e forta të popullsisë shqiptare detyruan komandantin...

Më 12 Korrik 1912, repartet kryengritëse, që veronin në krahinat verilindore të Kosovës, ndërmorën një betejë të përgjakshme kundër forcave osmane. Në të njëjtën...

12 Korrik 1927, lindi në Shkodër këngëtari popullor Xhevdet Hafizi

Bota e magjishme e këngës popullore shqiptare, sot kremton përvjetorin e lindjes të këngëtarit të shquar Xhevdet Hafizi. U Iind në Shkodër, më 12...

12 Korrik 1957, u organizua në Tiranë ceremonia e dorëzimit të...

Më 12 Korrik 1957, në Tiranë, u organizua ceremonia e dorëzimit të diplomave mjekëvë të parë, që përfunduan Institutin e Lartë Mjekësor.Referencat: Thimi Çollaku /...