Arkivat Përditshëm e premte korrik 14th, 2017

Edicioni i 15-të: Butrinti antik jo si në “ëndrrën” e Shekspirit

Nga 13 korrik deri më 19 mbahet në skenën antike të Butrintit, edicioni i 15-të i Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit; një dokumentar jubilar dëshmon...

14 Korrik 1273, Durrësi u godit nga një tërmet i fuqishëm...

Në Korrik të vitit 1273, Durrësi dhe rrethinat e tij u goditën nga një tërmet fuqishëm. Lëkundjet vazhduan disa ditë. Më të fuqishme, ato...

14 Korrik 1775, vdiq Mehmet Pashë Bushatlliu i Shkodrës

Më 14 Korrik 1775, vdiq Mehmet Pashë Bushatlliu. Porta e Lartë, që nuk dëshironte të linte Shkodrën në duart e Bushatllinjëve, u përpoq të...

14 Korrik 1868, lindi në Akra të Turqisë skulptori, poeti dhe...

Në Aka të Turqisë, më 14 Korrik 1868, u lind skulptori, poeti dhe patrioti i Rilindjes sonë Kombëtare, Murat Toptani. Edhe ati i tij,...

14 Korrik 1908, Lumo Skëndo, botoi numërin e parë të gazetës...

Më 14 Korrik të vitit 1908, Lumo Skëndo, botoi numërin e parë të gazetës "Liria", që trajtonte problemet politike, shoqërore, kulturore dhe letrare. Vend...

14 Korrik 1925, vdiq i helmuar nga agjentët serbë Mehmet Konjuhi,...

Në Stamboll, më 14 Korrik 1925, vdiq i helmuar nga agjentët serbë Mehmet Konjuhi, luftëtar dhe prijës ushtarak i lëvizjes nacionalçlirimtare në Kosovë. U...

14 Korrik 1927, u përfundua me shkëmbim notash “Marrëveshja provizore tregëtare”...

Midis Shqipërisë dhe Austrisë, më 14 Korrik 1927, u përfundua me shkëmbim notash "Marrëveshja provizore tregëtare mbi bazën e reciprocitetit dhe principit të kombit...