Arkivat Përditshëm e shtunë korrik 15th, 2017

Historiani zviceran: Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga Mesjeta, Evropa i...

Dr. Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i "School of International Training" në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve...

15 Korrik 1835, Naum Katro dhe nipi i tij Gjergji, kanë...

Naum Katro dhe nipi i tij Gjergji, më 15 Korrik 1835, kanë pikturuar ikonën e madhe në ikonostasin e kishës së Shën e Djelës,...

15 Korrik 1907, në Manastir, lindi Maliq Dibra

Në Manastir, më 15 Korrik 1907, u lind Maliq Dibra. Mbaroi gjimnazin në Frajshtadt të Austrisë dhe u diplomua në Robert Kolegjin Amerikan. Ka...

15 Korrik 1907, lindi inxhinieri dhe ushtaraku Dhimitër Despoti

Inxhinieri dhe ushtaraku Dhimitër Despoti, u lind më 15 Korrik 1907. Shkollën e mesme, e kreu në Austri dhe Akademinë Ushtarake në Greqi. Punoi...

15 Korrik 1913, në Gjirokastër, lindi Halim Budo, një nga punonjësit...

Në Gjirokastër, më 15 Korrik 1913, u lind Halim Budo, një nga punonjësit më të shquar të Shërbimit Diplomatik Shqiptar. Pas liceut të Korçës...

15 Korrik 1924, në “Arbërinë e Vogël”, siç e quajnë kosovarët...

Në "Arbërinë e Vogël", siç e quajnë kosovarët Galicën, më 15 Korrik 1924, u zhvillua një epope e vërtetë. Një grusht trimash, luftuan me...

15 Korrik 1996, u nda nga jeta, baletmaestri i parë shqiptar,...

Koreografia shqiptare, përkujton sot përvjetorin e ndarjes nga jeta të "Artistit të Popullit" Panajot Kanaçi. Ai është baletmaestri i parë shqiptar, themelues i baletit...