Arkivat Përditshëm e diel korrik 16th, 2017

16 Korrik 622, Profeti Muhamet dhe pasuesit e tij muslimanë u...

Profeti Muhamet dhe pasuesit e tij muslimanë, më 16 Korrik 622, u shpërngulën nga Meka në Medinë. Kjo ngjarje me rëndësi për botën muslimane,...

16 Korrik 1700, Paria e Beratit, vendosi rregullat e tregëtimit të...

Paria e Beratit, në mbledhjen e 16 Korrikut 1700, vendosi rregullat e tregëtimit të prodhimeve ushqimore. Kjo bëhej për shmangien e spekullimeve nga ana...

16 Korrik 1895, në Bukuresht doli numëri i parë i gazetës...

Në Bukuresht, më 16 Korrik 1895, doli numëri i parë i gazetës "Shqiptari".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

16 Korrik 1903, në Leshicë të Përmetit, lindi folkloristi dhe gjuhëtari...

Në Leshicë të Përmetit, më 16 Korrik 1903, u lind folkloristi dhe gjuhëtari Pano Tase. Në moshën 15 vjeçare shkoi në Turqi, ku krahas...

16 Korrik 1931, u ngrit në Tiranë, instituti “Naim Frashëri” apo...

Instituti "Naim Frashëri" apo "Shkolla Normale për Goca", u ngrit në Tiranë, më 16 Korrik 1931. Fillimisht kishte 100 nxënëse. Drejtor i parë i...

16 Korrik 1932, lindi Profesor Pandeli Cina

Profesor Pandeli Cina, u lind më 16 Korrik 1932. Arsimin e lartë, e kreu në Akademinë Mjekësore të Varshavës. Pas kthimit në Atdhe, drejtoi...

16 Korrik 1943, u zhvillua beteja e Pojskës në Pogradec

Beteja e Pojskës në Pogradec, që u zhvillua, më 16 Korrik 1943, ka qënë nga më të ashprat e Luftës Nacionalçlirimtare. Forcat fashiste morën...

16 Korrik 1962, u themelua Teatri Profesionist “Skampa” i Elbasanit

Teatri Profesionist "Skampa" i Elbasanit, u themelua, më 16 Korrik 1962. Bërthama e parë e aktorëve, u përzgjodh nga teatri amator, i cili ishte...

16 Korrik 1966, në skenën e TOB, u dha premiera e...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 16 Korrik 1966, u dha premiera e baletit "Detashmenti i kuq i grave".Referencat: Thimi Çollaku /...

16 Korrik 1971, filluan punimet për ndërtimin dhe montimin e kombinatit...

Më 16 Korrik 1971, filluan punimet për ndërtimin dhe montimin e kombinatit Metalurgjik të Elbasanit, që do të shërbente për përpunimin dhe shkrirjen e...