Arkivat Përditshëm e hënë korrik 17th, 2017

Simpoziumi i Skulpturave në Korçë, edicioni i 8-të çelet nga artistët...

KORCE -  Artistë nga Azia kanë çelur Simpoziumin e Skulpturave në Korçë. Kuratori i këtij aktiviteti skulptori i njohur, Genti Tavanxhiu pohon se në...

Shkrimtarët rrëfejnë: Si i sjellim në jetë personazhet

Si i shkruajnë karakteret që të ndjehen gjallë? Kur sjell në jetë një personazh çfarë mendimesh e mundimesh lindin? A “përdorin” njerëz realë për...

17 Korrik 1907, lindi Kristo Kono, pedagogu, veprimtari dhe organizatori i...

Kristo Kono, kompozitori, pedagogu, veprimtari dhe organizatori i jetës artistike shqiptare, u lind në Korçë, më 17 Korrik 1907. Figura si ai kërkon koha....

17 Korrik 1912, jep dorëheqjen qeveria xhonturke

Kryengritja e Përgjithshme, që shpërtheu dhe u përhap në Shqipëri, shpuri në dorëheqjen e qeverisë xhonturke, më 17 Korrik 1912.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

17 Korrik 1921, u shpall e ashtuquajtura “Republikë e Mirditës”

Në Prizren, më 17 Korrik 1921, u shpall e ashtuquajtura "Republikë e Mirditës", një krijesë politike antikombëtare e krerëve tradhëtarë mirditorë, të përkrahur e...

17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër “Lidhja e mësuesve”

Me nismën e Avni Rustemit, më 17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër, "Lidhja e mësuesve". Në mbledhjen themeltare, u miratua statuti dhe një...

17 Korrik 1937, u ngrit komisioni i redaktorëve, “Visaret e Kombit”

Më 17 Korrik 1937, u ngrit komisioni i redaktorëve, për botimin e veprës kapitale të kulturës sonë, "Visaret e Kombit”. Në përbërjen e tij,...

17 Korrik 2006, ndërron jetë Gramoz Pashko, një prej themeluesve të...

Gramoz Pashko, pedagog dhe personalitet politik, një prej themeluesve të Partisë Demokratike, ndrroi jetë, më 17 Korrik 2006. Ai u aksidentua gjatë pushimeve verore...