Arkivat Përditshëm e martë korrik 18th, 2017

At Gjeçovi, si e ruajti unazën e arit të gjetur në...

Duke kujtuar në 142-vjetorin e lindjes At Shtjefën Gjeçovin, kontributin e tij për etnokulturën; mblodhi Kanunin e maleve, shkroi drama historike për mesjetën shqiptare,...

Rikthehet pas 80 vitesh, pazari tradicional i Libohovës

Pas rreth 80 vitesh shkëputje, rikthehet pazari tradicional i Libohovës. Kjo u bë në një panair që shpalos vlerat tradicionale të zonës dhe më gjerë,...

18 Korrik 1837, mbreti Robert i Siçilisë, konfirmoi paktin e lidhur...

Më 18 Korrik të vitit 1837, mbreti Robert i Siçilisë, konfirmoi paktin e lidhur midis vikarit të Dukës së Durrësit, Ludovikut dhe despotit të...

18 Korrik 1881, një grup emigrantësh shqiptarë të Bukureshtit, themeluan “Shoqërinë...

Një grup emigrantësh shqiptarë të Bukureshtit, të mbledhur në shtëpinë e Vasil Korçarit, më 18 Korrik 1881, themeluan "Shoqërine e të shtypurit të shkronjave...

18 Korrik 1908, administrata osmane liroi të gjithë të burgosurit që...

Pas shpalljes së Hyrjetit apo kushtetutës, më 18 Korrik 1908, administrata osmane liroi të gjithë të burgosurit që mbaheshin në burgjet e Beratit, për...

18 Korrik 1915, gjykata ushtarake serbe, dënoi me vdekje krerët e...

Gjykata ushtarake serbe, më 18 Korrik 1915, dënoi me vdekje krerët e kryengritjes xhonturke, Mustafa Qazimi dhe Haxhi Qamili. Ata u ekzekutuan me varje...

18 Korrik 1923, Azem Galica vdiq nga plagët e rënda, që...

Më 18 Korrik 1923, vdiq nga plagët e rënda, që kishte marrë në betejën për mbrojtjen e Drenicës, apo siç quhej ndryshe dhe "Arbëria...

18 Korrik 1999, në Festivalin Ndërkombëtar Multikulturor, që u zhvillua në...

Më 18 Korrik 1999, në Festivalin Ndërkombëtar Multikulturor, që u zhvillua në Milano të Italisë, u organizua "Dita e Shqipërisë". Në këtë ngjarje morën...

18 Korrik 1999, u nda nga bota e artit, veterani i...

Më 18 Korrik 1999, u nda nga bota e madhe e artit, veterani i skenës dhe i ekranit shqiptar, Pandi Raidhi. 200 role në...