Arkivat Përditshëm e mërkurë korrik 19th, 2017

19 Korrik 1691, shpërtheu lufta ndërmjet malësorëve të Piprit dhe Palbardhit,...

Më 19 Korrik 1691, shpërtheu lufta ndërmjet malësorëve të Piprit dhe Palbardhit, kundër pushtuesve osmanë. Pas dështimit të Sulejman Pashës, për t'l bërë për...

19 Korrik 1900, lindi në Shkodër At Ciprian Nika

Në Shkodër, më 19 Korrik 1900, u lind At Ciprian Nika, i rritur jetim, por me një zgjuarsi të natyrshme, pas përfundimit të Kolegjit...

19 Korrik të vitit 1910, u lind shkrimtari dhe gazetari i...

Më 19 Korrik të vitit 1910, u lind shkrimtari dhe gazetari i njohur i viteve 30- të, Anton Logoreci. Redaktor apo bashkëpunëtor i disa...

19 Korrik 1929, lindi në Lushnjë një enciklopedi e vogël e...

llia Shyti, një enciklopedi e vogël e artit tonë, u lind në Lushnjë, më 19 Korrik 1929. Jetën skenike e filloi në teatrin partizan....

19 Korrik 1957, lindi gazetari nga Ulqini, Ali Cenaj

Gazetari nga Ulqini Ali Cenaj, u lind, më 19 Korrik 1957. Shkollën fillore dhe të mesme, i kreu në vendlindje dhe u diplomua për...

19 Korrik 1991, Kuvendi miratoi ligjin “Për tokën”, i cili...

Kuvendi   Popullor, më 19 Korrik 1991, miratoi ligjin "Për tokën", i cili shënon fillimin e një reforme të re agrare. Ai prek shpërndarjen e...

19 Korrik 1999, rifilluan punën termocentralet e Kosovës, të shkatërruara nga...

Më 19 Korrik 1999, rifilluan punën termocentralet e Kosovës, të shkatërruara nga ushtria serbe. Pas kthimit të specialistëve dhe punëtorëve shqiptarë, në bashkëpunim me...