Arkivat Përditshëm e enjte korrik 20th, 2017

Kalaja e Gjirokastrës e ‘riorganizuar’

Në ambientet e Kalasë së Gjirokastrës u prezantua gjatë fundjavës së shkuar, përfundimi i projektit për riorganizimin e hapësirës së blertë ku ishin të...

20 Korrik 1785, Jak Suma njofton për luftën e Karamahmut Pashë...

Në letrën e datës 20 Korrik 1785, nënkonsulli venedikas në Shkodër, Jak Suma njofton qëndrën në Venedik, për përgatitjen e Karamahmut Pashë Bushatlliut, për...

20 Korrik 1867, lindi kompozitori i shquar Frano Ndoja

Dirigjenti dhe kompozitori i shquar shkodran, Frano Ndoja, u lind më 20 Korrik 1867. Ishte rrobaqepës, por punoi dhe si mësues muzike. Veprimtaria e...

20 Korrik 1883, doli numri i parë i revistës “Flamuri i...

Në Kolirano Kalabro të Italisë, më 20 Korrik 1883, doli numëri i parë i revistës së përmuajshme "Flamuri i Arbërit", që drejtohej nga Jeronim...

20 Korrik 1908, u zhvillua një manifestim masiv antiosman i shqiptarëve...

Në Ferizaj, më 20 Korrik 1908, u zhvillua një manifestim masiv antiosman dhe anti-imperialist, i shqiptarëve të Kosovës. Kuvendi i Ferizajt, siç ka hyrë...

20 Korrik 1907, lindi juristi Eqerem Hado

Juristi shqiptar Eqerem Hado, u lind më 20 Korrik 1907. Studimet e larta i kreu në Fakultetin Juridik të Universitetit të Montpeljesë, në Francë....

20 Korrik 1921, u hap zyrtarisht Shkolla Teknike e Tiranës

Më 20 Korrik 1921, u hap zyrtarisht Shkolla Teknike e Tiranës, apo siç njihet ndryshe dhe shkolla e Harrry Fullsit. Në vitin e pare,...

20 Korrik 1937, u organizua panairi tradicional në Manastirin e Shën...

Në Manastirin e Shën Ilisë, në fshatin Hoçisht të Devollit, më 20 Korrik 1937, u organizua panairi tradicional, ku përveç shërbesave fetare dhe shkëmbimeve...

20 Korrik 1997, u nda nga jeta Dr. Arshi Pipa

Dr. Arshi Pipa, shkrimtar dhe intelektual disident, u nda nga jeta, më 20 Korrik 1997. U diplomua për filozofi në Universitetin e Firences. Më...

20 Korrik 1971, lindi gazetarja Ermenita (Njuma) Stafa

Gazetarja Ermenita (Njuma) Stafa, u lind më 20 Korrik 1971. Pas diplomimit në Fakultetin e Histori-Filologjisë, në Universitetin e Tiranës, filloi punë si gazetare...