Arkivat Përditshëm e premte korrik 21st, 2017

Shpëtoni rapsodin 107 vjeçar!

Rapsodi ynë i vetëm, 107 vjeçari legjendar Gjok Nonaj, po lufton betejën e tij të fundit me bajlozin e zi, prej 5 ditësh në...

21 Korrik 1452, është përvjetori i fitores së Gjergj Kastriotit, në...

21 Korrik i vitit 1452, është përvjetori i fitores së Gjergj Kastriotit, në betejën e Modricës. Luftëtarët shqiptarë i dhanë trupave osmane të komanduara...

21 Korrik 1912, kryengritësit kosovarë çliruan Prishtinën

Më 21 Korrik 1912, kryengritësit kosovarë çliruan Prishtinën. Edhe më parë, ishte çliruar Gjakova dhe qytetet e tjera. Kjo e detyroi qeverinë turke të...

21 Korrik 1915, lindi në Gjirokastër, mjeku Dhimitër Lito

Mjeku Dhimitër Lito, pioner i luftës kundër epidemisë së tuberkulozit në vendin tonë, u lind në Gjirokastër, më 21 Korrik 1915. Studimet mjekësore i...

21 Korrik 1937, u përurua Banka Bujqësore Shqiptare

Banka Bujqësore Shqiptare, me një kapital prej 10 milion franga ari, u përurua më 21 Korrik 1937. Qëndrën e kishte në Tiranë, por veprimtarinë...

21 Korrik 1943, lindi në Korçë, një nga punonjësit e vjetër...

Një nga punonjësit e vjetër të Radio-Tiranës, Stavri Sharxhi, u lind në Korçë, më 21 Korrik 1943. Pas diplomimit në Fakultetin e Histori-Filologjisë të...

21 Korrik 1979, në skenën e TOB u dha premiera e...

Premiera e operas "Vajza e Kaçanikut", e Rauf Domit, u dha më 21 Korrik 1979, në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit.Referencat: Thimi Çollaku...

21 Korrik 1993, u miratua Ligji, mbi sistemin e ujitjes dhe...

Më 21 Korrik 1993, u miratua Ligji, mbi sistemin e ujitjes dhe kullimit në vendin tonë, që ka të bëjë me administrimin e ri...