Arkivat Përditshëm e shtunë korrik 22nd, 2017

22 korrik 1649, lindi në Urbin, Gjon Françesk Albani, i cili...

Në korrik të vitit 1649, u lind në Urbin, aty ku ishte vendosur familja e tij, Gjon Françesk Albani, i cili në vitin 1700,...

22 Korrik 1718, me rastin e hapjes solemne të Teatrit “Dela...

Me rastin e hapjes solemne të Teatrit "Dela Pergola" të Firences, më 22 Korrik 1718, u dha premiera e operas "Skëndërbeu", me muzikë të...

22 Korrik 1922, filloi punimet në Tiranë, Kongresi Arsimor

Më 22 Korrik 1922, filloi punimet në Tiranë, Kongresi Arsimor. Morën pjesë 40 delegatë, që përfaqësonin forcat më përparimtare të arsimit kombëtar, ndërmjet tyre...

22 Korrik 1946, u miratua Kushtetuta e Organizatës Botërore të Shëndetsisë

Më 22 Korrik 1946, u miratua Kushtetua e Organizatës Botërore të Shëndetsisë OMS: Shqipëria e ka pranuar atë, duke u anëtarësuar në këtë organizatë...

22 Korrik 1996, u ratifikua “Traktati i miqësisë, bashkëpunimit, dhe i...

22 Korriku i vitit 1996, shënon një ngjarje të rëndësishme në marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë me popullin grek, atë ditë u ratifikua "Traktati...

22 Korrik 1998, u miratua “Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë”

"Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë", u miratua nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, në seancën e datës 22 Korrik 1998.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

22 Korrik 1997, në Pallatin e Kulturës të Kërçovës, u dha...

Në Pallatin e Kulturës të Kërçovës, më 22 Korrik 1997, u dha premiera e dramës ''Ballada e urtësisë", sipas vargjeve të Naim Frashërit, dramatizuar...