Arkivat Përditshëm e diel korrik 23rd, 2017

23 Korrik 1880, me nismën e Abdyl Frashërit, u mblodhën në...

Me nismën e Abdyl Frashërit, më 23 Korrik 1880, u mblodhën në Gjirokastër përfaqësues nga i gjithë vendi. Në Kuvendin e Gjirokastrës, u pleqërua...

23 Korrik 1908, Komiteti Xhonturk në Selanik dhe Manastir, shpalli kushtetutën

Në Selanik dhe Manastir, Komiteti Xhonturk, shpalli më 23 Korrik 1908, kushtetutën. Në disa krahina të Shqipërisë, shpallja e "Hyrjetit", u konsiderua si çlirim...

23 Korrik 1909, xhonturqit organizuan Kongresin e Dibrës

Për të krijuar iluzione te shqiptarët, më 23 Korrik 1909, xhonturqit organizuan Kongresin e Dibrës. Në të morën pjesë 325 delegatë, nga krahina të...

23 Korrik 1909, doli në Korçë gazeta politike, fetare dhe letrare,...

Gazeta e përdyjavëshme politike, fetare dhe letrare, "Lidhja ortodokse", doli në Korçë, më 23 Korrik 1909, nën drejtimin e Mihal Gramenos. Demaskoi politikën shoviniste...

23 Korrik 1911, Komiteti i Janinës, bëri thirrje për organizimin e...

Komiteti i fshehtë i Janinës, më 23 Korrik 1911, bëri thirrje për organizimin e mitingjeve të armatosura në të gjithë Shqipërinë, me qëllim që...

23 Korrik 1912, në malin e Sinjës, jo larg Beratit u...

Në malin e Sinjës, jo larg Beratit, më 23 Korrik 1912, u mblodh Kuvendi i Sinjës, ku morën pjesë kryengritës, udhëheqës të çetave të...

23 Korrikt 1983, Trupa e Teatrit “Andon Zako Çajupi”, dha premierën...

Mbrëmjen e 23 Korrikut 1983, Trupa Profesioniste e Teatrit "Andon Zako Çajupi", e Korçës, arriti një sukses të merituar, me premierën e komedisë klasike...

23 Korrik 1987, në Gjakovë, më 23 Korrik 1987, u bë...

Në Gjakovë, më 23 Korrik 1987, u bë prezantimi i filmit "Vrasësit bëjnë dasëm natën", sipas skenarit dhe regjisë të Jahja Shehut. Në rolet...

23 Korrik 2000, mediat bënë publike “Strategjinë Kombëtare të Strehimit”

Më 23 Korrik të vitit 2000, mediat bënë publike "Strategjinë Kombëtare të Strehimit", që prek një nga problemet më të mprehta të popullit tonë.Referencat: Thimi...