Arkivat Përditshëm e hënë korrik 24th, 2017

24 Korrik 1878, Lidhja Shqiptare e Jugut, i kërkoi qeverisë osmane,...

Me vendimin e datës 24 Korrik 1878, Lidhja Shqiptare e Jugut, i kërkoi qeverisë osmane, bashkimin e tokave shqiptare, në një vilajet të vetëm...

24 Korrik 1878, Lidhja e Janinës, i drejtoi Fuqive të Mëdha,...

Lidhja shqiptare e Janinës, më 24 Korrik 1878, i drejtoi qeverisë osmane dhe Fuqive të Mëdha, një protestë kundër vendimeve të padrejta të Kongresit...

24 Korrik 1892, u hap në Bukuresht, Shkolla Normale e Shoqërisë...

Shkolla Normale e Shoqërisë, "Drita", u hap në Bukuresht, më 24 Korrik 1892. Ajo ishte institucion arsimor me profil pedagogjik, që funksiononte mbi bazën...

24 Korrik 1930, vdiq rilindasi i madh Bajo Topulli

Më 24 Korrik 1930, vdiq Bajo Topulli, rilindasi i madh, luftëtar i çetave të armatosura, veprimtar i arsimit dhe kulturës shqiptare, "Hero i Popullit"....

24 Korrik 1955, në qytetin e Shkodrës u organizua Festivali i...

Në qytetin e Shkodrës, më 24 Korrik 1955, u organizua Festivali i Parë Folklorik, një aksion i madh kulturor për ruajtjen dhe gjallërimin e...

24 Korrik 1997, Presidenti Sali Berisha, dha dorëheqjen nga posti i...

Me një deklaratë drejtuar Kuvendit të Shqipërisë, më 24 Korrik 1997, Presidenti Sali Berisha, dha dorëheqjen nga posti i tij. Po atë ditë, Kryetar...

24 Korrik 1997, Kuvendi Popullor, hoqi gjëndjen e jashtëzakonshme, të vendosur,...

Kuvendi Popullor, me propozimin e deputetit Pandeli Majko, më 24 Korrik 1997, hoqi gjëndjen e jashtëzakonshme, të vendosur, më 2 Mars 1997.Referencat: Thimi Çollaku /...