Arkivat Përditshëm e mërkurë korrik 26th, 2017

26 Korrik 1455, u zhvillua beteja e Beratit, e vetmja ndeshje...

Më 26 Korrik 1455, u zhvillua beteja e Beratit, e vetmja ndeshje ushtarake e humbur nga Skëndërbeu, në epopenë etij triumfale 25 vjeçare. Ja...

26 korrik 1915, lindi në qytetin e Elbasanit, Profesor Dhimitër Shuteriqi

Në qytetin e Elbasanit, më 26 korrik 1915, u lind Dhimitër Shuteriqi, profesor, akademik, shkrimtar, publicist, studjues i arsimit, kulturës dhe shkencës shqiptare. Mori...

26 Korrik 1920, u zhvillua lufta e Koplikut, kundër ushtrisë jugosllave

Më 26 Korrik 1920, u zhvillua lufta e Koplikut, kundër ndërhyrjes ushtarake jugosIlave në krahinën e Shkodrës, që synonte të shkëpuste pjesë të tjera...

26 Korrik 1926, përfunduan bisedimet për nënshkrimin e Protokollit, mbi kufirin...

Në Firence të Italisë, në muajin nëntor, filluan bisedimet për nënshkrimin e Protokollit final, mbi kufirin shqiptaro-jugosllav, të cilat përfunduan, më 26 Korrik 1926....

26 Korrik 1944, lindi Nezhat Daci, kryetar i Kuvendit të Kosovës

Me 26 Korrik 1944, u lind Nezhat Daci, studjues dhe politikan kosovar. Në vitin 2001, u zgjodh kryetar i Kuvendit të Kosovës. Ai është...

26 Korrik 1995, filloi kampionati europian i atletikës, në Hungari

Në sheshet sportive hungareze, më 26 deri 30 Korrik 1995, u zhvillua kampionati europian i atletikës. Sportistja durrsake Manjani, duke e hedhur shtizën 59.36...

26 Korrik 1993, me vendimin e Këshillit të Ministrave, në të...

Me vendimin e Këshillit të Ministrave, datë 26 Korrik 1993, u ndryshua sistemi administrativ në Republikën e Shqipërisë, në të gjithë vendin u krijuan...