Arkivat Përditshëm e enjte korrik 27th, 2017

27 Korrik 306, vdiq Kostanci I, perandor i Romës me prejardhje...

Ditët e fundit të Korrikut, të vitit 306, të erës sonë, vdiq Kostanci I, perandor i Romës me prejardhje ilire. Ai sundoi pak më...

27 Korrik 1478, ushtritë turke pushtojnë qytetin e lashtë Drishtin

Pas një rezistence të vendosur, ushtritë turke pushtuan, më 27 Korrik 1478, qytetin e lashtë shqiptar Drishtin. Ai përjetoi pushtimin romak e bizantin, kaloi...

27 Korrik 1892, Nikolla Naço i dërgon letër Mbretit të Italisë...

Më 27 Korrik 1892, Nikolla Naço, në emër të shoqërisë shqiptare "Drita" te Bukureshtit, dhe të popullit shqiptar në Ballkan, i adresoi një letër...

27 Korrik 1882, lindi albanologu Maksimilian Lambreci

Albanologu austriak, Maksimilian Lamberci, u lind më 27 Korrik 1882. Ai pat kryer disa udhëtime studimore në Shqipëri dhe pat marrë pjesë active, në...

27 Korrik 1908, u botua numri i parë i gazetës Liria

Në kryeqytetin Bullgar Sofje, më 27 Korrik 1908, tipografia e Luarasëve "Mbrothtësia" botoi numërin e parëtë gazetes "Liria". Ajo delte dy herë në jave....

27 Korrik 1942, lindi gazetari Agim Papaproko

Në Tiranë, më 27 Korrik 1942, u lind gazetari Agim Papaproko, i cili me punën dhe krijimtarinë e tij, mbeti gjithmonë midis kolektivit të...