Arkivat Përditshëm e premte korrik 28th, 2017

28 Korrik 1866, Jon Gjika, pinjoll i familjes princërore shqiptare u...

Më 28 Korrik 1866, Jon Gjika, pinjoll i familjes princërore shqiptare, Gjika u emërua kryeministër i Rumanisë. Lindi në vitin 1816, dhe mbajti dy...

28 Korrik 1880, Hodo Sokoli udhëheq me sukses mbrojtjen e Hotit...

Hodo Sokoli udhëhoqi me sukses mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës, që përfundoi me tërheqjen e forcave malazeze dhe me dështimin e planeve të...

28 Korrik 1911, Çeta e Spiro Bellkamenit dhe Qamil Panaritit rrethohet...

Çeta e bashkuar e Spiro Bellkamenit dhe Qamil Panaritit, më 28 Korrik 1911, u gjend e rrethuar në Orman Çiflik të Korçës. Gjatë kohës...

28 Korrik 1914, shënohet fillimi i Luftës së Parë Botërore

28 korriku i vitit 1914, shënon fillimin e Luftës së Parë Botërore, një nga kasaphanat më të mëdha në historinë e njerëzimit, që zgjati...

28 Korrik 1917, mbahet Konferenca e vendeve të Antantës

Konferenca e vendeve të Antantës, që u mbajt më 28 Korrik 1917, në Paris, i kërkoi Italisë të tërheqë forcat e armatosura nga Janina...

28 Korrik 1920, Benito Musolini pranon disfatën në Luftën e Vlorës

Disfatën në Luftën e Vlorës, e pranuan edhe krerët më reaksionartë Romës. Benito Musolini në artikullin, "Shumë i hidhur deti Adriatik", botuar më 28...

28 Korrik 1920, vendosja e marrëdhënieve diplomatike midis vendit tonë dhe...

Sot është përvjetori i vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis vendit tonë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kërkesa zyrtare në Departamenin e Shtetit në...

28 Korrik 1926, Klubi dramatik i Shkollës Teknike të Tiranës shfaqi...

Klubi dramatik i Shkollës Teknike të Tiranës, i drejtuar nga pedagogu Ali Cungu, si organizator dhe regjisor i tij, më 28 Korrik 1926, ndërmori...

28 Korrik 1932, kremtohet përvjetori i lindjes së njërit prej pionerëve...

Ekrani shqiptar, sot kremton përvjetorin e lindjes së njërit prej pionerëve të kinematografisë sonë, regjizorit dhe skenografit të shquar, Hysen Hakani. Lindi në Berat...