Arkivat Përditshëm e shtunë korrik 29th, 2017

29 Korrik 1832, shpërtheu Beteja e Kazazit

Në Kazaz të Shkodrës, më 29 Korrik 1835, që në 7 të mëngjesit, plasi pushka midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave pushtuese. Luftimet zgjatën më...

29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi

Në Orman më 29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi. Ishte anëtar i çetës së bashkuar të Spiro Bellkamenit dhe Qamil...

29 Korrik 1917, u krijua Xhandarmëria shqiptare

Xhandarmëria shqiptare u krijua, më 29 korrik 1917, me vendimin e Konferencës së Ambasadorëve në Londër. Ajo ishte nën Kontrollin e Komisionit Ndërkombëtar dhe...

29 Korrik 1919, përfunduan bisedimet e fshehta italo-greke me nënshkrimin e...

Bisedimet e fshehta italo-greke përfunduan, më 29 Korrik 1919, me nënshkrimin e një marrëveshje sekrete "Tritoni-Venezellos", sipas së cilës, ItalIa i bënte Greqisë një...

29 Korrik 1925, doli numëri i parë i gazetës së përdyjavëshme...

Në Gjenevë të Zvicrës, më 29 Korrik 1925, doli numëri i parë i gazetës së përdyjavëshme "Liria Kombëtare", organ i "Komitetit të Çlirimit Nacional"....

29 Korrik 1933, u përurua Tenis Klub “Rinia”

Më 29 Korrik 1933, në Tiranë, u përurua Tenis Klub "Rinia". Në të, veç ndeshjeve sportive, zhvilloheshin edhe veprimtari të tjera. Vite më vonë,...

29 Korrik 1946, u hap Konferenca e Paqes në Paris

Në Paris, më 29 Korrik 1946, u hap Konferenca e Paqes, që ripohoi edhe një herë sovranitetin e pavarësinë e Shtetit Shqiptar dhe i...

29 Korrik 1978, ndërpriten marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe Republikës...

Pas letrës së hapur, që Komiteti Qëndror i Partisë së Punës dhe Qeverisë Shqiptare i dërguan Partisë dhe Qeverisë të Republikës Popullore të Kinës,...

29 Korrik 1994, miratohet Kodi Civil i Republikës së Shqipërisë

Kuvendi i Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 29 Korrik 1994, miratoi Kodin Civil të Republikës së Shqipërisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...