Arkivat Përditshëm e hënë korrik 31st, 2017

Berati, i dyti më i bukuri në listën e 30 qyteteve...

Në artikujt tanë ju kemi informuar vazhdimisht mbi qytetet më të bukura në botë, të cilat duhet t’i vizitoni të paktën një herë në...

31 Korrik 1880, rilindësja jonë e madhe Elena Gjika viziton SHBA

Në Korrik të vitit 1880, rilindësja jonë e madhe Elena Gjika, bëri një vizitë pune në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Më 31 Korrik,...

31 Korrik 1899, botohet në Bukuresht “Thirrja” drejtuar popullit shqiptar

Në Bukuresht të Rumanisë, më 31 Korrik 1899, u botua "Thirrja", drejtuar popullit shqiptar, për mbledhjen e Kongresit, që do të shqyrtonte çështjen e...

31 Korrik 1908, u themelua klubi “Bashkimi”, organizatë politike dhe kulturore

Në Manastir, më 31 Korrik 1908, u themelua klubi "Bashkimi", organizatë politike dhe kulturore. Në statutin e tij thuhej se, Klubi do të punonte...

31 Korrik 1912, doli numëri i parë i fletores së përdyjavëshme...

Në Romë, më 31 Korrik 1912, doli numëri i parë i fletores së përdyjavëshme "La Rivista dei Balcani" (Revista e Ballkanasve), me kryeredaktor gazetarin...

31 Korrik 1931, u përfundua Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit midis...

Më 31 Korrik 1931, u përfundua "Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit midis Shqipërisë dhe Britanisë së Madhe". Për rregullimin dhe intensifikimin e marrëdhënieve të...

31 Korrik 1922, lindi Skulptori i Popullit Kristaq Rama

"Skulptori i Popullit", pedagogu, deputeti dhe anëtari i Presidiumit të Kuvendit Popullor, Kristaq Rama, lindi më 31 Korrik 1922. U diplomua në Fakultetin e...

31 Korrik 1953, lindi në Korçë gazetari Agim Xhafka

Pedagogu dhe gazetari Agim Xhafka, lindi në Korçë, më 31 Korrik 1953. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa studimel e larta, i...