Arkivat Përditshëm e martë gusht 1st, 2017

Busti i Skënderbeut në Hungari do të ndryshohet

“Është vetëm maket, do të pësojë ndryshime e do të marrë tiparet me të cilat janë familjarizuar shqiptarët”, është shprehur ambasadori shqiptar në Hungari,...

1 Gusht 1830, lindi piktori çek Jarosllav Çermak

Piktori çek Jarosllav Çermak, lindur, më 1 Gusht 1830, ka lënë shumë punime me temë shqiptare. Ai pat udhëtuar në disa vende europiane dhe...

1 Gusht 1896, arbëreshi Anton Argondiza botoi revistën “Ylli i Arbëreshëve”

Arbëreshi Anton Argondiza, shkrimtar, publicist, gojtar dhe botues, nxori më 1 Gusht 1896, revistën “Ylli i Arbëreshëve”, fletore e përmuajshme kulturore, letrare e shoqërore,...

1 Gusht 1912, botohet gazeta “Atdheu” në Kostancë të Rumanisë

Gazeta tjetër "Atdheu", u botua në Kostancë të Rumanisë, më 1 Gusht 1912. Ajo ishte organ i shoqërisë patriotike ''Bashkimi''. Dilte dy herë në...

1 Gusht 1925, Republika e Shqipërisë ngre kryekonsullatën e saj të...

Në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagen, më 1 Gusht 1925, Republika e Shqipërisë ngriti kryekonsullatën e saj të Nderit, si pjesë të shërbimit të saj...

1 Gusht 1937, ndërroi jetë atdhetari Ndre Mjeda

Kleriku, atdhetari, poeti, shqipëruesi dhe studjuesi, Ndre Mjeda, ndërroi jetë më 1 Gusht 1937. Ai ishte një njeri me mëndje të ndritur dhe horizont...

1 Gusht 1937, përkujtohet sot përvjetori i vdekjes së Alush Tatës,...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së Alush Tatës, emër i shquar i parisë së Konispolit, një nga pionerët e lëvizjes kombëtare, luftëtar për lirinë,...

1 Gusht 1943, mblidhet Konferenca e Mukjes

Me nismën e anëtarit të kryesisë të Frontit Nacionalçlirimtar Abaz Kupi, më 1 Gusht 1943, u mblodh Konferenca e Mukjes. Fronti përfaqësohej nga 12...