Arkivat Përditshëm e mërkurë gusht 2nd, 2017

Muzeu Historik Kombëtar, një dritare e hapur për të gjithë

Muzeu Historik Kombëtar, i ndodhur në zemër të Tiranës, fton vizitorët, vendas apo të huaj, që kërkojnë të njohin më shumë nga historia e...

2 Gusht 1457, Markezi de Vareze njofton Dukë e Milanos mbi...

Në letrën e datës 2 Gusht 1457, Markezi de Vareze, e njoftonte Dukën e Milanos, mbi ekspeditën turke kundër Gjergj Kastriotit. Ushtria prej 60...

2 Gusht 1848, u lind personaliteti i shquar italo-shqiptar, Xhiokomo...

Në Gjenovë të Italise, më 2 Gusht 1848, u lind personaliteti i shquar italo-shqiptar, me origjinë nga Durrësi, Xhiokomo Filippo Durrazzo, Markezi i Xl...

2 Gusht 1871, u botua “Prizreni”, e para gazetë shqiptare në...

Më 2 Gusht 1871, në Kosovë, u botua gazeta e parë shqiptare "Prizreni".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

2 Gusht 1898, lindi pedagogu Ali Cungu

Ali Cungu, pedagog dhe shqipërues i shquar, u lind në Elbasan, më 2 Gusht 1898. Mbaroi shkëlqyeshëm Robert Kolegjin e Stambollit. Pas diplomimit, filloi...

2 Gusht 1908, u hap shkolla e parë shqipe në Elbasan

Shkolla e parë shqipe në Elbasan, u hap më 2 Gusht 1908. Edhe më parë Kristoforidhi, Hysni Ceka, etj, kishin dhoma për mësimin e...

2 Gusht 1914, fuqitë e huaja pasi analizojnë situatën e brendëshme...

Ambasadorët e huaj, të akredituar pranë Qeverisë Mbretërore dhe anëtarët e Komisionit Ndërkombëtar, në mbledhjen e përbashkët, që u mbajt më 2 Gusht 1914,...

2 Gusht 1920, firmoset protokolli italo-shqiptar sipas të cilit Italia do...

Më 2 Gusht 1920, me anë të një qarkoreje telegrafike, lajmëroheshin të gjitha prefekturat se në Tiranë, në orën 10.30, ishte firmosur protokolli italo-shqiptar,...

2 Gusht 1997, u hap ekspozita vetjake e piktorit Ibrahim Kodra...

Në Tiranë, më 2 Gusht 1997, u hap ekspozita vetjake e piktorit Ibrahim Kodra "Paqe në Kosovë", ku u ekspozuan 17 punime të teknikave...