Arkivat Përditshëm e enjte gusht 3rd, 2017

3 Gusht 1745, lindi lëvruesi i gjuhës shqipe Kostandin Berati

Në qytetin e lashtë të Beratit, me 1745, u lind lëvruesi i gjuhës shqipe Kostandin Berati, nxënës i Akademisë së Voskopojës. Ka lënë gjurmë...

3 Gusht 1859, lindi patrioti Filip Shiroka

Në Shkodër, më 3 Gusht 1859, u lind inxhinjeri, poeti dhe patrioti Filip Shiroka. Për veprimtarinë e tij patriotike dhe pjesëmarrjen në ngjarjen e...

3 Gusht 1886, u botua gramatika shqipe e Sami Frashërit “Shkronjëtore...

Më 3 Gusht 1886, u botua në Bukuresht, nga shoqëria "Drita", gramatika shqipe e Sami Frashërit "Shkronjëtore e gjuhës shqipe". Ajo është gramatika e...

3 Gusht 1916, lindi piktori Elbasanas, Bukurosh Sejdini

Piktori dhe arsimtari elbasanas, Bukurosh Sejdini, lindi më 3 Gusht 1916. Mësimet e para për artet e bukura, i mori në Shkollën e Vizatimit,...

3 Gusht 1922, përfundoi Kongresi Arsimor i Tiranës

Më 3 Gusht 1922, përfundoi Kongresi Arsimor i Tiranës, i cili mori vendime të rëndësishme, për demokratizimin e shkollës shqiptare dhe njesimin e punës...

3 Gusht 1947, lindi albanologu norvegjez, mik i Shqipërisë, Berit Beker...

Albanologu norvegjez, miku i Shqipërisë, Berit Beker (Backer), u lind më 3 Gusht 1947. Ishte anëtar i Komitetit të Helsinkit, për të drejtat e...

3 Gusht 1982, u krijua orkestra “Drita”

Ne Los Anxhelos të Amerikës, më 3 Gusht 1982, u krijua orkestra "Drita" (Albanian Folk Orchetra). Ajo përbëhet nga muzikantë amerikanë, që luajnë muzikë...