Arkivat Përditshëm e premte gusht 4th, 2017

4 Gusht 1463, u zhvillua Beteja e Ohrit

Më 4 Gusht 1463, u zhvillua një nga betejat e shumta fitimtare të Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti, kundër trupave osmane të komanduara nga...

4 Gusht 1836, u botua vepra e parë e Rilindjes sonë...

Më 4 Gusht 1836, u botua vepra e parë e Rilindjes sonë Kombëtare, vellimi poetik "Këngët e Milosaos" e arbëreshit të pavdekshëm Jeronim De...

4 Gusht 1908, u hap shkolla e parë në Berat

Shkolla e parë shqipe në Berat, u hap me nismën e Jorgji Karbunarës, ose siç njihet ndryshe Bab Dud Karbunara. Ai krijoi mundësinë, që...

4 Gusht 1918, filloi botimi i revistës “Kopshti letrar”

Shoqëria "Qarku letrar i Elbasanit", nën drejtimin e Aleksandër Xhuvanit, më 4 Gusht 1918, filloi botimin e revistës letrare, folklorike dhe pedagogjike "Kopshti letrar"....

4 Gusht 1980, ndahet nga jeta kompozitori i shquar Baki Kongoli

Më 4 Gusht 1980, u nda nga bota e tingujve, pedagogu dhe kompozitori i shquar, mbledhës, transkiptues dhe studjues i folklorit muzikor shqiptar, Baki...

4 Gusht 1992, miratohet ligji për investimet e huaja

Pas përmbysjes së regjimit komunist, për herë të parë, investimet e huaja në vendin tonë, u lejuan në fund të korrikut të vitit 1990....