Arkivat Përditshëm e shtunë gusht 5th, 2017

Ndërron jetë aktori i njohur shqiptar, Skënder Tafaj

Ditën e djeshme ka ndërruar jetë një prej aktorëve të njohur të kinematografisë shqiptare, artisti nga Kosova, Skënder Tafaj. Tafaj njihet për role të ndryshme...

5 Gusht 1921, Qeveria e Iliaz Vrionit kërkon nga Lidhja e...

Pas shpalljes së të ashtuquajturës "Republikë e Mirditës", nga Gjon Markagjoni, i nxitur dhe përkrahur nga Beogradi, qeveria shqiptare u hodh në veprim, për...

5 Gusht 1923, ndahet nga jeta atdhetari ynë Pandeli Çala

Në Selanik, më 5 Gusht 1923, u nda nga jeta atdhetari ynë, veprimtari i shquar i Rilindjes Kombëtare dhe i periudhës së Pavarësisë, Pandeli...

5 Gusht 1925, filloi ngritja e kurseve pedagogjike

Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit, për ngritjen e nivelit të arsimtarëve të shkollave të qytetit dhe të fshatit, më 5 Gusht 1925, filloi ngritjen...

5 Gusht 1937, shoqëria artistike “Devolli”, shfaqi komeditë e Kristo Floqi-t...

Shoqëria artistike "Devolli", më 5 Gusht 1937, shfaqi në sallën e shkollës së Bilishtit dy komedi: "Fati i papritur" i Kristo Floqit dhe "Dy...

5 Gusht 1943, filloi Lufta e Konispolit

Për gati 2 muaj vazhdoi Lufta e Konispolit, që filloi më 5 Gusht 1943. Për të mbrojtur kufijte e Atdheut partizanët e batalionit "Çamëria",...

5 Gusht 1945, orkestra sinfonike e Radio-Tiranës drejtuar nga Umberto Rampi...

Në sallën e Teatrit "Kosova", më 5 Gusht 1945, orkestra sinfonike e Radio-Tiranës, nën drejtimin e dirigjentit antifashist Umberto Rampi, dha koncertin e rradhës...

5 Gusht 1999, u hodhën hapat e parë të bashkëpunimit ekonomik...

Instituti i Sigurimeve të Shqipërisë dhe kompania e Sigurimeve "Kosova", më 5 Gusht 1999, nënshkruan marrëveshjen e mirëkuptimit midis tyre. Ajo është ndër urat...