Arkivat Përditshëm e diel gusht 6th, 2017

6 Gusht 1878, gazetari Anastas Byku nxori numërin e parë të...

Mësuesi, gazetari dhe publicisti Anastas Byku, më 6 Gusht 1878, nxori numërin e parë të gazetës "Pellazgu Promete", ku tërheq vëmëndjen e opinionit përparimtar,...

6 Gusht 1893, në shkollën Luarasi u organizua ceremonia e përfundimit...

Më 6 Gusht 1893, në shkollën shqipe të Luarasit, u organizua ceremonia e përfundimit të vitit të parë shkollor. Prindërve dhe nxënësve, u foli...

6 Gusht 1912, miratohet programi i Hasan Prishtinës prej 14 pikash

Në Kuvendin e Ferizajt, që u mbajt, më datë 6 Gusht 1912, u pleqërua dhe u miratua programi prej 14 pikash, i Hasan Prishtinës.Referencat: Thimi...

6 Gusht 1912, përkujtohet sot përvjetori i lindjes së aktorit shqiptar...

Skena dhe ekrani shqiptar, sot kremtojnë përvjetorin e lindjes të aktorit të shquar shqiptar, Pjetër Gjoka, "Artist i Popullir. U lind në Ulqin, më...

6 Gusht 1914, doli numëri i parë i “Koriere dele Pulia”

Më 6 Gusht 1914, doli numëri i parë i fletës shqipe të gazetës "Koriere dele Pulia", me redaktor Sotir Gjikën. Vijoi botimin për 3...

6 Gusht 1983, filmi shqiptar “Kur xhirohej një film”, nderohet me...

Në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit për Fëmijë, që u zhvillua në Gusht të vitit 1983, në Xhifoni të Salemos në Itali, filmi shqiptar "Kur...

6 Gusht 1997, filloi festivali “Këngë jeho” në Strugë, i cili...

Në Strugë, më 6 Gusht 1997, filloi festivali "Këngë jeho", që synon të mbajë gjaIlë, të përhapë dhe zhvillojë këngën shqipe tek shqiptarët, që...

6 Gusht 1999, në një nga komunikatat e botuara në Prishtinë...

Në komunikatën e botuar në Prishtinë, më 6 Gusht 1999, nga "Amnesty International" dhe organizata të tjera të të drejtave të njeriut, i kërkoheshin...