Arkivat Përditshëm e hënë gusht 7th, 2017

Tenori Agim Hushi përbuz kritikët: As ma ndjen hiç, ju veç...

Tenori Agim Hushi njoftoi disa ditë më parë largimin e tij nga Shqipëria, pasi tregonte zhgënjimin që kishte përjetuar, përpos përpjekjeve dhe angazhimit të...

7 Gusht 318 lindi Kostanci II, perandor romak me prejardhje ilire

Në Gusht të 318, u lind Kostanci II, perandor romak me prejardhje ilire, djali i Konstandinit të Madh. Sundoi si perandor 31 vjet; 23...

7 Gusht 1499, nga letra e Martin Firmanos mësojmë se shqiptarët...

Nga letra e Martin Firmanos, kryepeshkop i Durrësit, që mban datën 7 Gusht 1499, mësojmë se fshatarët shqiptarë, në pamundësi të mbanin barrën e...

7 Gusht 1833, sundimtari turk Ali Namik Pasha organizon një sulm...

Në veri të vendit, në Shkodër, më 7 Gusht 1833, sundimtari turk Ali Namik Pasha, organizoi një reprezalje të befasishme; ushtarët e tij u...

7 Gusht 1888, shqiptarët e Bukureshtit botuan numrin e parë të...

Mërgimtarët shqiptarë në kryeqytetin Rumun, Bukuresht, botuan më 7 Gusht 1888, numërin e parë të gazetës "Shqiptari'', organ i shqërisë "Drita". Gazeta ishte javore...

7 Gusht 1941, sipas Dekretit Mbretëror të Viktor Emanuelit u krijua...

Sipas marrëveshjes së Vjenës, të nënshkruar në Prill të vitit 1941, nga ministri i jashtëm i Gjermanisë, Ribentrop dhe ministri i jashtëm i Italisë,...

7 Gusht 1990, Serbia ndalon gazetën “Rilindja” të Kosovës

Më 7 Gusht 1990, Parlamenti i Serbisë, mori vendimin zyrtar për ndalimin e gazetës "Rilindja" të Prishtinës. Duke shfrytëzuar hapësirën e autonomisë së cunguar,...