Arkivat Përditshëm e martë gusht 8th, 2017

Një rrëfim prekës, Shpëtim Saraçi: Pse po e mendoj largimin

Në të gjitha mediat doli dje lajmi se kompozitori i njohur Shpëtim Saraçi dhe gruaja e tij, Mira Konçi janë larguar nga Shqipëria për...

8 Gusht 1686, Rektori i Republikës së Raguzës kërkoi mbylljen e...

Rektori i Republikës së Raguzës, më 8 Gusht 1686, udhëzonte ambasadorin e vet pranë pashait turk në Bosnje, që kundrejt një shume parash, të...

8 Gusht 1854, shpërthen revolta e bukës në qytetin e Shkodrës

Në Shkodrën e uritur, më 8 Gusht 1854, shpërthen revolta e bukës kundër spekullatorëve të drithit dhe pushtuesve osmanë. Revolta udhëhiqej nga Osman Alia....

8 Gusht 1914, Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit, shpalli vendimin për largimin...

Lidhur me gjëndjen e tensionuar ndërkombëtare, më 8 Gusht 1914, Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit, shpalli vendimin për largimin e forcave ndërkombëtare nga Shqipëria. Në...

8 Gusht 1925, lindi në Berat shkrimtari desident Kasëm Trebeshina

U lind në Berat, më 8 Gusht 1925, shkrimtari desident Kasem Trebeshina. Mësimet e para i mori në Elbasan; atje mbaroi dhe shkollën Normale...

8 Gusht 1928, lindi pionerja e skenës dhe ekranit shqiptar, Besa...

Pionerja e skenës dhe ekranit shqiptar, Besa Imami, u lind më 8 Gusht 1928, është një ndër aktoret që ka hyrë në enciklopeditë e...

8 Gusht 1937, lindi një nga punonjësit më të vjetër të...

Beqir Derhemi, një nga punonjësit më të vjetër të Radio-Televizionit Shqiptar, u lind më 8 Gusht 1937. U rrit në një familje të vjetër...