Arkivat Përditshëm e mërkurë gusht 9th, 2017

Pulla e rrallë amerikane me flamurin shqiptar

Ambasada amerikane në Tiranë ka zgjedhur si foto të ditës për të postuar në profilin e saj në rrjetet sociale një pullë poste amerikane. E...

9 Gusht 1914, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave reaksionare...

Në Lezhë, më 9 Gusht 1914, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave reaksionare turkomane dhe malësorëve patriotë. Forcat patriotike, që luftonin për ruajtjen...

9 Gusht 1927, lindi profesor Ali Dedei, i cili la gjurmë...

Profesor Ali Dedei, që ka lënë gjurmë në zhvillimin e sistemit energjitik dhe të arsimit të lartë në Shqipëri, u lind në Elbasan, më...

9 Gusht 1944, u nda nga jeta luftëtari i lirisë Gavril...

Patrioti dhe luftëtari i lirisë Gavril Pepo, u nda nga jeta, më 9 Gusht 1944. Që në rininë e hershme, u lidh me lëvizjen...

9 Gusht 1954, u nënshkrua Traktati i Aleancës ndërmjet Greqisë, Turqisë...

Ndërmjet Greqisë, Turqisë dhe Jugosllavisë, rnë 9 Gusht 1954, u nënshkrua Traktati i Aleancës, bashkëpunimit politik dhe ndihmës reciproke, që u quajt "Pakti Ballkanik''.Referencat: Thimi...

9 Gusht 1997, u mblodh Asambleja e Përgjithshme Ndërkombëtare e Rinisë...

Në Roterdam të Hollandës, më 9 Gusht 1997, u mblodh Asambleja e Përgjithshme Ndërkombëtare e Rinisë Muzikore, ku midis 45 vendeve, u përfaqësua dhe...

9 Gusht 1999, pas një misioni 4 mujor në ndihmë të...

Pas një misioni që zgjati 4 muaj, më 9 Gusht 1999, trupat e NATO-s të dislokuara në ndihmë të të ardhurve nga Kosova, u...