Arkivat Përditshëm e enjte gusht 10th, 2017

10 Gusht 1842, lindi Nikollë Keta lëvrues i gjuhës shqipe dhe...

Në Fshatin Kuntisa të Siçisë, më 10 Gusht 1842, u lind Nikollë Keta, lëvrues i gjuhës shqipe dhe poet arbëresh. Kreu studimet në kolegjin...

10 Gusht 1882, lindi patrioti dhe shkrimtari Risto Siliqi

Në Shkodër, më 10 Gusht 1882, u lind patrioti dhe shkrimtari Risto Siliqi. Mësimet e para i mori në vendlindje. I përndjekur nga pushtuesit...

10 Gusht 1884, doli numri i parë i revistës “Drita”

Më 10 Gusht 1884, doli numëri i parë i revistës "Drita". Ndonëse fletorja e përmuajshme, botohej në Bukuresht, nga Pandeli Sotiri, ajo drejtohej nga...

10 Gusht 1913, Traktati i Paqes i Bukureshtit i dha fund...

Traktati i Paqes i Bukureshtit, i përfunduar më 10 Gusht 1913, i dha fund Luftës së II Ballkanike. Shqipëria ndonëse ishte vend neutrai i...

10 Gusht 1920, mërgimtarët shqiptarë të Amerikës, nxorën numërin e parë...

Në Sant-Luis të Filadelfias, më 10 Gusht 1920, mërgimtarët shqiptarë të Amerikës, nxorën numërin e parë të gazetës politike, shoqërore dhe kulturore "E vërteta"....

10 Gusht 1920, nota që delegacioni shqiptar në Paris i dërgon...

Nota që delegacioni shqiptar në Paris i dërgoi, më 10 Gusht 1920, përfaqësuesve të Fuqive të Mëdha, lidhur me aktet agresive të Beogradit në...

10 Gusht 1922, lindi ylli i futbollit tonë Loro Boriçi

Ylli i futbollit tonë, "Mjeshtri i Merituar i Sportit", Loro Boriçi, u lind më 10 Gusht 1922. Ka përfaqësuar qytetin e lindjes, si pjesëtar...