Arkivat Përditshëm e premte gusht 11th, 2017

Dokufest 2017: Marubi ‘sticker art’ në muret e Prizrenit

Prizreni si rrallë ndonjëherë është mbushur me fotografi të Marubëve. Një pjesë e mirë e arkivit nga Muzeu Kombëtar i Marubit është riaktivizuar nëpër...

11 Gusht 1480, turqit pushtojnë kështjellën e Otrantos

Turqit pasi pushtuan gjithë Shqipërinë dhe siguruan paqen me Vendikun, ndërmorën ekspeditën për pushtimin e Romës dhe të gjithë Italisë. Rreth 10 mijë ushtarë,...

11 Gusht 1789, ndahet nga jeta Theodhor Kavaljoti, një nga figurat...

Një nga figurat madhore të kulturës mesjetare shqiptare, Theodhor Kavaljoti, nda nga jeta, më 11 Gusht 1789. Mendimtari filozofi dhe pedagogu illuminist shqiptar, u...

11 Gusht 1899, Komiteti Ekzekutiv që vepronte në Bukuresht kërkonte nga...

Më 11 Gusht 1899, Komiteti Ekzekutiv, që vepronte në Bukuresht, i dërgoi një memorandum Qeverisë Turke dhe qeverive të shteteve europiane, ku kërkohej krijimi...

11 Gusht 1901, përkujtohet sot Françisko Krispi, një prej figurave madhore...

Sot përkujtohet një prej figurave madhore të politikës italiane, me prejardhje shqiptare, Françisko Krispit. U lind në vitin 1819. Mori pjesë aktive në revolucionin...

11 Gusht 1913, Konferenca e Ambasadorëve në Londër krijoi komisionin e...

Konferenca e Ambasadorëve në Londër, më 11 Gusht 1913, krijoi komisionin e posaçëm me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të 6 fuqive të mëdha, për caktimin...

11 Gusht 1937, me rastin e festës së Pavarësisë vjen në...

Me rastin e festës së Pavarësisë, më 11 Gusht 1937, erdhi në Tiranë nga Rumania piktoria shqiptare Despina Nosku. Ajo pat emigruar familjarisht në...

11 Gusht 1991, doli gazeta “Koha jonë”

Më 11 Gusht 1991, doli gazeta "Koha jonë", e përditshma e parë e pavarur, që trajton probleme politike, sociale, kulturore, arsimore dhe sportive.Referencat: Thimi Çollaku...

11 Gusht 1997, u krijua “Organizata e Sipërmarrësve të Lirë”

Në Tiranë, më 11 Gusht 1997, u krijua "Organizata e Sipërmarrësve të Lirë", e cila mbron interesat e sipërmarrësve dhe punëdhënësve shqiptarë. Organizata është...