Arkivat Përditshëm e shtunë gusht 12th, 2017

Ekspozita: ‘Veprat e kthyera’ jashtë propagandës

Këtë të diel do të jetë falas hyrja në Galerinë Kombëtare të Arteve për ekspozitën e veprave të kthyera në fondin e saj. Ekspozita...

12 Gusht 1461, ekspedita e Gjergj Kastriot Skënderbeut në ndihmë të...

Në informacionin e datës 12 Gusht 1461, flitet për ekspeditën e Gjergj Kastriotit në Itali, në ndihmë të aleatit të tij Ferdinantit, Mbretit të...

12 Gusht 1860, vdiq piktori francez Aleksandër Deka

Aleksandër Deka, ndër piktorët më të shquar francez, është cilësuar si specialist i skenave të Lindjes. Ne mund të shtonim, se ai ështe ndër...

12 Gusht 1912, kryengritësit shqiptarë marrin Shkupin

Kryengritësit shqiptarë, mësyen forcat turke dhe më 12 Gusht 1912, morën Shkupin. Kjo ishte një fitore e madhe për shqiptarët, që nxiti bashkimin e...

12 Gusht 1920, u themelua në Stamboll, shkolla fillore “Kosova”

Më 12 Gusht 1920, u themelua në Stamboll, shkolla fillore "Kosova", ku mësonin bijtë e anëtarëve shqiptarë, të shoqërisë atdhetare "Djelmënia".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

12 Gusht 1928, shoqëria H.H.”Ruston” merr në konçension rajonin naftëmbajtës në...

Shoqëria H.H."Ruston'', më 12 Gusht 1928, mori në konçension rajonin naftëmbajtës në veri të Patosit dhe ultësirën e Myzeqesë dhe bëri kërkime për naftë,...

12 Gusht 1987, ndahet nga jeta bilbili i Tropojës Fatime Sokoli

Bilbili i Tropojës Fatime Sokoli, u nda nga bota e magjishme e tingujve, më 12 Gusht 1987. Ajo s'i kishte mbushur të dyzetat, por...

12 Gusht 1979, shfaqet emisioni kushtuar koreografit Fehmi Shaqiri

Në ekranin e vogël të Televizionit Publik Shqiptar, më 12 Gusht 1979, u dha emisioni kushtuar koreografit dhe balerinit shqiptar Fehmi Shaqiri. Ai ka...