Arkivat Përditshëm e diel gusht 13th, 2017

13 Gusht 1450, Senati i Raguzës i dërgonte një letër guvernatorit...

Në letrën që Senati i Raguzës, i dërgonte guvernatorit të Hungarisë, Janosh Huniadit, më 13 Gusht 1450, përshkruhet rrethimi i parë i Krujës, nga...

13 Gusht 1920, në Luzni të Dibrës, u zhvilluan luftime të...

Në Luzni të Dibrës, më 13 Gusht 1920, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet patriotëve shqiptarë dhe forcave jugosllave dhe mercenarëve të tjerë të...

13 Gusht 1925, lindi në Shkodër, këngëtari i shquar i muzikës...

Këngëtari i shquar i muzikës popullore shkodrane, Ludovik Ndoj Gjergji apo Bik Ndoja, siç njihet ne publik, u lind në Shkodër, më 13 Gusht...

13 Gusht 1927, u formua në qytetin e Korçës, “Lidhja sindikaliste...

Më 13 Gusht 1927, u formua në qytetin e Korçës, "Lidhja sindikaliste e punëtorëve rrobaqepës".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

13 Gusht 1927, lindi në Elbasan, mjeku kardiolog Petrit Gaçe

Të flasësh për Heroin e Punës Socialiste, Petrit Gaçe, në pak rreshta është tepër e vështirë. Mjeku kardiolog, që shpëtoi nga kthetrat e vdekjes,...

13 Gusht 1995, në lzmir të Turqisë, u nda nga jeta...

Në lzmir të Turqisë, më 13 Gusht 1995, u nda nga jeta mërgimtari patriot Skënder Taniku. Më 1944, mbaroi gjimnazin Sami Frashëri të Prishtinës....

13 Gusht 1999, ish Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Pandeli Majko,...

Ish Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Pandeli Majko, më 13 Gusht 1999, vizitoi Kosovën. Kjo ishte hera e parë, që një kryeministër shqiptar shkelte...