Arkivat Përditshëm e hënë gusht 14th, 2017

14 Gusht 1464, vdiq Papa Piu II

Në kulmin e përgatitjeve të kryqëzates të vendeve europiane, kundër pushtuesve osmanë, vdiq më 14 Gusht 1464, Papa Piu II, frymëzuesi dhe organizatori i...

14 Gusht 1908, në Manastir, shqiptarët themeluan klubin e tyre “Bashkimi”

Më 14 Gusht 1908, në Manastir, shqiptarët themeluan klubin e tyre "Bashkimi". Kryetar i tij, u zgjodh Fehim Zavalani, nënkryetar Gjergj Qiriazi dhe anëtarë...

14 Gusht 1912, në Boston, u mbajt Kuvendi i Parë i...

Në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 14 Gusht 1912, u mbajt Kuvendi i Parë i Federatës Panshqiptare "Vatra", nën drejtimin e...

14 Gusht 1916, lindi në Shkodër, poeti lirik dhe pedagogu Gaspër...

Poeti lirik dhe pedagogu Gaspër Pali, u lind në Shkodër, më 14 Gusht 1916. Filloren dhe të mesmen i kreu në vendlindje dhe u...

14 Gusht 1933, në Selanik, u vra me katër plumba në...

Pas katër atentateve me armë, të organizuara kundër tij, Hasan Prishtina, u vra me katër plumba në shpinë, në Selanik, nga agjenti i Zogut...

14 Gusht 1934, në Fier shpërtheu një kryengritje e armatosur

Më 14 Gusht 1934, në Fier shpertheu kryengritja e armatosur. Kryengritësit morën qytetin, vranë gjeneralin Gjiroldini. Në mbrëmje, 200 kryengritës u nisen për të...