Arkivat Përditshëm e martë gusht 15th, 2017

Forumi i Trashëgimisë: Si kanë shfytyruar ansamblin urban në Gjirokastër

Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë denoncon ndërhyrjen shfytyruese në restaurimin e një prej ndërtesave thelbësore në Qafën e Pazarit në Gjirokastër. Nga ky qytet...

15 Gusht 1902, komiteti i shoqërisë patriotike “Shpresa”, organizoi një manifestim...

Komiteti i shoqërisë patriotike "Shpresa", më 15 Gusht 1902, organizoi një manifestim të mërgimtarëve shqiptarë në Bukuresht. Me këtë rast foli kryetari shoqatës, Pandeli...

15 Gusht 1902, lindi luftëtari demokrat, antizogist e antifashist, Zylyftar Veleshnja,...

Në fshatin Veleshnjë të Skraparit, në nje familje të varfër me tradita patriotike, më 15 Gusht 1902, u lind luftëtari demokrat, antizogist e antifashist,...

15 gusht 1912, Llesh Nik Daka, bashkë më 300 fshatarë nga...

Llesh Nik Daka, që eshte mbiquajtur dhe "Leonidha i bregut të Matit", bashkë më 300 fshatarë nga Bregu i Matit, më 15 gusht 1912,...

15 Gusht 1920, u mblodh Kongresi Arsimor i Lushnjës

Kongresi Arsimor i Lushnjës u mblodh, më 15 Gusht 1920, sipas detyrave të caktuara nga Kongresi Kombëtar i Lushnjës. Ai synonte njesimin e organizimit...

15 Gusht 1932, doli numri i parë i revistës së ilustruar...

Më 15 Gusht 1932, doli numri i parë i revistës së ilustruar "Minerva". Botohej dy herë në muaj dhe vazhdoi të dalë deri në...

15 Gusht 1937, panairi i përvitshëm i Pojanit, pati një shkëlqim...

Panairi i përvitshëm i Pojanit, i organizuar më 15 Gusht 1937, pati një shkëlqim të veçantë. Grupet që kishin ardhur nga Berati, Vlora, Fieri,...

15 Gusht 1951, për herë të parë në vendin tonë, hapën...

Me vendimin e Këshillit të Ministrave, më 15 Gusht 1951, për herë të parë në vendin tonë, u bë realitet ëndërra e rilindasve tanë,...

15 Gusht 1996, u hap Konsullata Shqiptare e Nderit në Republikën...

Konsullata shqiptare e Nderit në Republikën e San Marinos, u hap më 15 Gusht 1996. E drejton atë konsulli i nderit, Franko Freddi.Referencat: Thimi Çollaku...