Arkivat Përditshëm e mërkurë gusht 16th, 2017

Gjuhëtarët të shqetësuar: T’i mësohet shqipja mërgatës!

Edicioni i 36-të i seminarit të Gjuhës, Letërsisë dhe kulturës shqiptare ka mbledhur në Universitetin e Prishtinës përfaqësues universitarë, albanologë dhe studentë nga vende...

16 Gusht 1209, Papa Inoçenti III, e quan Dhimitrin e Arbërit,...

Në një letër që Papa Inoçenti III, i dërgon abatit të Shën Pjetrit të Lingaricës, më 16 Gusht 1209, e quan Dhimitrin e Arbërit,...

16 Gusht 1466, Senati i Venedikut, e konsideronte rindërtimin dhe fortifikimin...

Senati i Venedikut, i mbledhur, më 16 Gusht 1466, e konsideronte rindërtimin dhe fortifikimin e Elbasanit nga Turqit "si një gjë të rrezikshme e...

16 Gusht 1912, çeta e udhëhequr nga Gjeto Çaku, sulmoi depot...

Në kuadrin e Kryengritjes së Përgjithshme Shqiptare të vitit 1912, çeta e udhëhequr nga Gjeto Çaku, më 16 Gusht, sulmoi depot e armëve në...

16 Gusht 1916, u ekzekutua me varje udhëheqësi i rebelimit turkoman...

Më 16 Gusht 1916, u ekzekutua me varje ne Durrës Haxhi Qamili, udhëheqës i rebelimit turkoman në Shqipërinë e mesme, të viteve 1914-1915.Referencat: Thimi Çollaku...

16 Gusht 1920, u krijua sportklub “Tirana”

Sportklub "Tirana", apo Shoqëria sportive "Agimi", u krijua më 16 Gusht 1920. Skuadra e bardhebluve, ka qënë 24 herë kampione e Shqipërisë, 13 herë...

16 Gusht 1925, Ahmet Zogu, autorizoi kthimin në Atdhe, të 60...

Më 16 Gusht 1925, kryetari i Republikës së Shqipërisë, Ahmet Zogu, autorizoi kthimin në Atdhe, të 60 personaliteteve politikë të arratisur jashtë shtetit, pas...

16 Gusht 1942, ra dëshmor i Luftës Nacionalçlirimtare, “Heroi i Popullit”,...

Me përulje e përkujton sot Atdheu, përvjetorin e rënies së dëshmorit të Luftës Nacionalçlirimtare, militantin e rinisë, "Heroin e Popullit", Misto Mame. U lind...