Arkivat Përditshëm e enjte gusht 17th, 2017

17 Gusht 1834, njësitë e ushtrisë turke, nën komandën Daut Pasha,...

Më 17 Gusht 1834, njësitë e ushtrisë turke, nën komandën e gjeneralit Daut Pasha, sikurse shkruan kronisti i kohës, zhvilluan stërvitje me zjarr, në...

17 Gusht 1911, vdiq i helmuar nga xhonturqit, veprimtari i Rilindjes...

Vdiq i helmuar nga xhonturqit dhe Patriarkana e Stambollit, më 17 Gusht 1911, veprimtari i Rilindjes Kombëtare, publicisti dhe pedagogu, Petro Nini Luarasi, "Mësues...

17 Gusht 1928, në të gjithë Shqipërinë, u zhvilluan zgjedhjet dyshkallëshe...

Më 17 Gusht 1928, në të gjithë Shqipërinë, u zhvilluan zgjedhjet dyshkallëshe për Asamblenë Kushtetuese. Votuesit (vetëm meshkujt), zgjodhën të ashtuquajturit zgjedhës të dytë,...

17 Gusht 1943, për kurimin e partizanëve të plagosur dhe të...

Me urdhër të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, më 17 Gusht 1943, për kurimin e partizanëve të plagosur dhe të sëmurë, u krijua...

17 Gusht 1944, lindi në Tiranë, Profesor Rexhep Mejdani

Në Tiranë, më 17 Gusht 1944, u lind Profesor Rexhep Mejdani, fizikant, pedagog, gazetar dhe shtetar i shquar. Eshtë arsimuar në vendlindje dhe u...

17 Gusht 1946, Kuvendi Popullor, miratoi projektin e Reformës Arsimore

Kuvendi Popullor, më 17 Gusht 1946, miratoi projektin e Reformës Arsimore, të hartuar prej Këshillit të Përgjithshëm Arsimor dhe Komisionit Pedagogjik, të krijuar për...

17 Gusht 1967, në skenën e TOB, u dha premiera e...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 17 Gusht 1967, u dha premiera e operas shqiptare, "Heroina" me muzikë të kompozitorit Vangjel...