Arkivat Përditshëm e premte gusht 18th, 2017

18 Gusht 1835, kryengritësit shkodranë të udhëhequr nga Hamza Kazazi korrën...

Të udhëhequr nga Hamza Kazazi, më 18 Gusht 1835, kryengritësit shkodranë korrën fitoren e radhës mbi forcat osmane. Hamzai ishte anëtar i Këshillit të...

18 Gusht 1912, qeveria turke i pranoi publikisht kërkesat e parashtruara,...

Nën presionin e luftës së armatosur të kryengritësve shqiptarë, më 18 Gusht 1912, qeveria turke i pranoi publikisht kërkesat e parashtruara prej tyre, në...

18 Gusht 1914, Esat Pashë Toptani e shpalli veten kryetar të...

Esat Pashë Toptani, duke shfrytëzuar kryengritjen kundër regjimit të Princ Vidit dhe veshtirësitë që krijoi Lufta e Parë Botërore, filloi të vinte në zbatim...

18 Gusht 1920, u mblodh Kongresi Arsimor i Lushnjës

Më 18 Gusht 1920, u mblodh Kongresi Arsimor i Lushnjës, i cili trajtoi problemet e sistemit arsimor shqiptar, të strukturës dhe përmbajtjes së shkolLës,...

18 Gusht 1992, Republika e Shqipërisë aderoi në dy dokumente të...

Republika e Shqipërisë, më 18 Gusht 1992, aderoi në dy dokumente të rëndësishme të së Drejtës Ndërkombëtare: në "Konventën mbi statusin e refugjatëve", nënshkruar...