Arkivat Përditshëm e shtunë gusht 19th, 2017

19 Gusht 232, lindi Probi, një nga Perandorët romakë me prejardhje...

Më 19 Gusht 232, u lind Probi, një nga Perandorët romakë me prejardhje ilire. Në vitin 276, ai luftonte përkrah perandorit Taciti në fushatën...

19 Gusht 1691, u vra veziri i madh i Perandorisë Osmane,...

Më 19 Gusht 1691, u vra në Hankomen të Hungarisë, veziri i madh i Perandorisë Osmane, Fazil Mustafa Qypërli, pinjoll i familjes shqiptare Qypërliu,...

19 Gusht 1878, Lidhja Shqiptare e Prizrenit dërgoi trupat shqiptare kundër...

Lidhja Shqiptare e Prizrenit, në mbledhjen e datës 19 Gusht 1878, me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të parisë së krahinave të Kosovës, Tetovës, Dibrës dhe...

19 Gusht 1937, kthehet në Atdhe mjekja Xhanfize Frashëri

Më 19 Gusht 1937, u kthye në Atdhe, mjekja Xhanfize Frashëri. Ajo shkoi për studime në SHBA, dhe ndoqi leksionet në Fakultetin e Mjekësisë...

19 Gusht 1937, u zhvillua ceremonia e fillimit të ndërtimit të...

Në sheshin që sot ndodhet midis Teatrit të Kukullave dhe Ministrisë së Mbrojtjes në Tiranë, më 19 Gusht 1937, u zhvillua ceremonia e fillimit...

19 Gusht 1938, u përurua rruga Prosek-Shoshaj-Burrel

Më 19 Gusht 1938, u përurua rruga Prosek-Shoshaj-Burrel. Ndërkohë punohej për ndërtimin e rrugës Pukë-Kukës, që do ta lidhte Kosovën me rrjetin rrugor të...

19 Gusht 1991, u përfundua “Memorandumi i Mirëkuptimit midis Qeverisë së...

Në Jeruzalem, më 19 Gusht 1991, u përfundua "Memorandumi i Mirëkuptimit midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Shtetit të lzraelit, për...